Lider PNL, despre reacţia lui Iohannis în cazul militarului american leşinat: Să dăm o regulă că preşedintele trebuie să aibă un ochi în ceafă

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că şeful statului Klaus Iohannis nu avea cum să reacţioneze în cazul militarului american care a leşinat în timpul discursului acestuia de Ziua Marinei pentru că preşedintele „nu are ochi în ceafă” ca să vadă ce s-a întâmplat.

3541 afișări
Imaginea articolului Lider PNL, despre reacţia lui Iohannis în cazul militarului american leşinat: Să dăm o regulă că preşedintele trebuie să aibă un ochi în ceafă

Orban, despre reacţia lui Iohannis: Nu avea cum să vadă pentru că nu are ochi în ceafă

„Chiar nu mi se pare un subiect de discuţie. Este evident că preşedintele nu are cum să vadă pentru că nu are ochi în ceafă. Poate trebuie să dăm o regulă că preşedintele trebuie să aibă un ochi în ceafă. El era implicat în susţinerea discursului. Se vedea clar că a citit după foi şi a plecat prin stânga, deci nu avea cum să vadă locul din lateral era în spate înspre dreapta”, a afirmat Ludovic Orban, vineri seară, la Digi 24.

Preşedintele liberal a adăugat că alţii care au văzut incidentul, cum ar fi ministrul Apărării, al Justiţiei sau cel de Externe nu au avut nicio reacţie, însă se discută doar despre lipsa de reacţie a lui Klaus Iohannis, care stătea cu spatele şi nu avea cum să observe întâmplarea.

„Au văzut alţii în schimb, toţi cei care erau la tribună. Mi se pare foarte ciudat că preşedintele care era cu spatele, implicat într-o acţiune, într-un discurs adresat marinarilor, a ajuns subiect de discuţie, dar cei care stăteau cu faţa şi anume ministrul Apărării, ministrul Justiţiei, ministrul de Externe, care erau cu faţa şi au văzut foarte clar nu au avut niciun fel de reacţie. De altfel, cine trebuia să aibă reacţie a avut reacţie. S-a văzut că s-a intervenit. Militarul a ajuns la spital. A fost o cădere de glicemie şi e în afara oricărui pericol. Nu înţeleg ce ar trebui să facă preşedintele? În momentul în care citeşte un discurs să se uite permanent în stânga, în drepta să vadă ce se întâmplă? Citea un mesaj care era adresat marinarilor, militarilor români din marină”, a completat Orban.

Întrebat dacă era normal să se oprească din discurs şi să intervină, în cazul în care ar fi observat incidentul, Ludovic Orban a răspuns: „Probabil ar fi reacţionat într-un fel. Oricum sunt convins că s-a interesat de starea militarului. Nu există niciun dubiu în privinţa asta”.

Reacţia liderului PNL vine după ce un militar american a leşinat la ceremoniile de joi, de Ziua Marinei la Constanţa, chiar în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului nu a observat incidentul şi a plecat.

Ulterior, ministrul Apărării Gabriel Leş a spus că soldatul a fost dus la o ambulanţă din zonă la Spitalul Militar Constanţa şi că acesta a avut doar o cădere de glicemie.

Taguri:
orban,
iohannis,
militar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici