Liderii Opoziţiei s-au întâlnit pentru a stabili strategia depunerii unei moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit cu liderii PNL şi PMP, Ludovic Orban şi Eugen Tomac, pentru a discuta despre strategia legată de depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

586 afișări
Imaginea articolului Liderii Opoziţiei s-au întâlnit pentru a stabili strategia depunerii unei moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Liderii Opoziţiei s-au întâlnit pentru a stabili strategia depunerii unei moţiunii de cenzură

„Da, a avut loc această întâlnire astăzi (miercuri - n.r). Am discutat strategia pentru perioada următoare, moţiunea de cenzură este inevitabilă, o vom depune cu siguranţă în perioada următoare. Pentru moment am agreat să continuăm discuţiile fiecare dintre noi cu ceilalţi parlamentari şi din PSD şi din celelalte grupuri din Parlament pentru a încerca să obţinem o susţinere pentru această moţiune”, a afirmat Dan Barna, miercuri pentru MEDIAFAX

Întâlnirea între Orban, Barna şi Tomac a avut loc în biroul preşedintelui PMP.

Surse politice au spus, pentru MEDIAFAX, că Opoziţia are deja pregătit un text al moţiunii de cenzură.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, după ce Comisia Europeană a prezentat raportul MCV în care critică justiţia din România, că ţara noastră riscă să iasă din Uniunea Europeană şi că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a devenit obligatorie.

„Avem şi rezoluţia de dimineaţă votată de Parlament cu 400 la 100, ca să spun aşa, avem şi raportul MCV. Acest Guvern, Liviu Dragnea, PSD, au reuşit să ducă România la marginea Europei. În momentul de faţă suntem evident şi explicit şi după Bulgaria, iar pasul următor este în afara Europei. Acest Guvern trebuie să plece şi cerem demisia acestui Guvern. USR este dispus şi probabil în zilele următoare vom discuta cu toată opoziţia să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei”, a afirmat Dan Barna, marţi la Parlament.

Şi liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului se apropie.

„Cine seamănă vât culege furtună. Astăzi se vede clar, atât prin rezoluţia PE cât şi prin raportul MCV, că UE nu mai tolerează derapajele grave acutalului Guvern de la principiile UE. Moţiunea de cenzură e şi mai aproape, vom intensifica negocierile astfel încât să mărim şansele de adoptare a acesteia. E absolut necesară o schimbare de Guvern. O vom depune în momentul cel mai potrivit”, a completat Orban.

De asemenea, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a făcut, sâmbătă, un nou apel la colegii săi din opoziţie pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că, fără un atfel de demers, ţara este lovită de ciuma roşie, iar Liviu Dragnea va fi singurul care va ieşi cu faţa curată.

„Prizonieri într-o ţară lovită de ciuma roşie! Guvernatorul BNR anunţa săptămâna aceasta că pâinea se va scumpi deşi am avut cea mai mare producţie de grâu din Europa. Un paradox românesc al timpurilor noastre, într-o ţară stăpânită de un om viclean şi disperat. Sub această guvernare toxică, s-au dat peste cap toate principiile economiei de piaţă. Din păcate, în continuare, suntem prizonieri într-o ţară aruncată într-o mare aventură, din care nu va scăpa cu faţa curată decât un singur om: Liviu Dragnea. Iar noi, opoziţia, ce facem? Moţiune”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Ultima moţiune de cenzură împotriva Executivului, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici