Liderii PDL s-au reunit în şedinţa Colegiului Director

Membrii Colegiului Director Naţional al PDL, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii democrat-liberali s-au întâlnit, sâmbătă, la Clubul Diplomaţilor, într-o reuniune informală, pentru a analiza stadiul actual al negocierilor cu PSD şi UDMR, şi pentru a stabili formula viitorului Guvern.

17 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL s-au reunit în şedinţa Colegiului Director

Liderii PDL s-au reunit în şedinţa Colegiului Director, la Clubul Diplomaţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Democrat-liberalii vor decide, sâmbătă, în legătură cu problema menţinerii UDMR la guvernare, pentru a debloca negocierile cu PSD.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, înaintea reuniunii, că "într-un fel sau altul" la întrunirea democrat-liberalilor va fi tranşată problema UDMR.

El a spus că are regretul că PNL nu a fost de acord să realizeze o formulă de guvernare cu PDL, astfel că democrat-liberalii construiesc un Parteneriat pentru România, împreună cu social-democraţii.

La rândul său, premierul desemnat Theodor Stolojan a anunţat că programul de guvernare al PDL-PSD va fi definitivat cel mai probabil duminică seară, după care documentul va fi revizuit de către forurile politice ale celor două partide.

Cea mai plauzibilă variantă pe care PDL o ia în calcul în acest moment este încheierea unui protocol de sprijin parlamentar din partea UDMR pentru guvernul PDL-PSD, oferind la schimb mai multe posturi în administraţia locală din unele judeţe vizate de Uniune.

Membrii Colegiului Director Naţional al PDL, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii democrat-liberali vor afla de la negociatorii partidului stadiul negocierilor cu PSD şi acordurile pe care democrat-liberalii şi social-democraţii le vor încheia în teritoriu.

Potrivit unor surse din rândul participanţilor la negocieri, liderii PSD şi PDL au definitivat deja mecanismele de colaborare dintre cele două partide în guvern şi în administraţia locală. De asemenea, PDL şi PSD au pus deja la punct şi mecanismele prin care cele două partide vor coopera la nivel central şi local.

Modelul pe care s-a mers pentru Protocolul PDL-PSD este documentul similar al Alianţei PNL-PD, dar îmbunătăţit.

Citeşte şi:

Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern

Boc: Încercăm să găsim soluţia ca PSD să îşi păstreze mandatul

Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Borbely: Alierea PSD cu UDMR nu este un pericol pentru social-democraţi

Boc despre o eventuală renegociere cu PNL: Zarurile au fost aruncate

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici