Liderii PSD discută sancţionarea celor care au votat împotriva moţiunii

Liderii social-democraţi s-au întrunit, joi, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a discuta sancţionarea parlamentarilor PSD care au votat împotriva moţiunii de cenzură.

1 afișare
Imaginea articolului Liderii PSD discută sancţionarea celor care au votat împotriva moţiunii

Liderii PSD discută sancţionarea celor care au votat împotriva moţiunii

Parlamentul a respins, miercuri, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, ceea ce înseamnă că Guvernul rămâne în funcţie. Moţiunea de cenzură a fost respinsă, întrucât a întrunit doar 220 de voturi "pentru", iar pentru adoptarea acesteia era necesar să fie exprimate minimum 232 de voturi în favoarea moţiunii. Votul a fost secret cu bile.

După eşecul înregistrat, social-democraţii au avut miercuri seara o primă şedinţă, foarte scurtă, la sala grupului PSD din Camera Deputaţilor.

La finalul acestei reuniuni, preşedintele partidului, Mircea Geoană, a dat de înţeles că parlamentarii PSD care au votat împotriva moţiunii de cenzură vor fi sancţionaţi, fără a preciza însă dacă se va merge până la excluderea acestora din partid.

"Am avut o primă întâlnire cu colegii din conducerea partidului pentru a analiza momentul politic de astăzi (respingerea moţiunii de cenzură – n.r.)", a spus Mircea Geoană miercuri seara. El a anunţat că a fost convocat Biroul Permanent Naţional al partidului pentru joi dimineaţă, când vor fi luate câteva decizii cu privire la conduita politică a social-democraţilor.

"Bineînţeles, vom analiza şi modalităţile prin care s-a ajuns la acest vot şi vom lua deciziile în consecinţă, inclusiv identificarea unor sancţiuni pentru cei care se vor dovedi. Nu avem în acest moment nume, dar până mâine (joi - n.r.) vom lua câteva decizii disciplinare şi sancţiuni pentru cei care nu au respectat disciplina votului şi deciziile politice ale partidului", a precizat Geoană.

De altfel, un cameraman al PSD a filmat, miercuri, modul de desfăşurare a votului la moţiunea de cenzură.

Înaintea votării moţiunii, senatorii Ion Solcanu şi Răzvan Theodorescu au anunţat că votează împotriva acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici