Liderul Partidului Social-Democrat din Germania: UE şi cancelarul german să spună clar că cine câştigă în România desemnează premierul

Preşedintele SPD, Sigmar Gabriel, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută în comun cu omologul său de la PSD, Victor Ponta, că aşteaptă de la UE şi de la cancelarul german, Angela Merkel, să spună clar că partidul care câştigă alegerile în România desemnează şi premierul.

683 afișări
Imaginea articolului Liderul Partidului Social-Democrat din Germania: UE şi cancelarul german să spună clar că cine câştigă în România desemnează premierul

Liderul Partidului Social-Democrat: UE şi cancelarul german să spună clar că cine câştigă în România desemnează premierul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne bucurăm că sondajele arată bine, dar în cele din urmă nu sondajele hotărăsc, ci rezultatele alegerilor. De aceea, vă ţinem pumnii ca rezultatele să fie bune şi aştepăm ca rezultatele alegerilor să fie respectate de toţi actorii politici, incusiv de preşedintele României. Aşteptăm de la Uniunea Europeană şi de la cancelarul federal să spună clar că partidul care a câştigat alegerile va fi cel care va desemna premierul. Privim cu suspans asupra datei de 9 decembrie", a spus preşedintele SPD, Sigmar Gabriel.

Oficialul german a precizat că formaţiunea sa doreşte să spijine partidul lui Victor Ponta în vederea alegerilor de la 9 decembrie, el arătând că ceea ce uneşte SPD şi PSD este poziţia comună referitoare la faptul că o politică de austeritate nu ajută la depăşirea crizei economice nici în România nici în Germania.

"România a avut foarte mult succes sub guvernarea social-democrată inclusiv colaborarea cu liberalii în a restrânge deficite. Ce ne trebuie e creşterea economică. Doar dacă ne întoarcem pe calea creşterii economic în întreaga Europă vom reuşi să îmbunătăţim condiţiile de trai. Este greşit atunci când partidele conservatoare pledează pentru restrângerea cheltuielilor europene, care ar duce la mari dificultăţi economice nu numai în România, ci şi în alte ţări. De aceea îl susţin pe Victor pe Ponta şi partidul său", a spus preşedintele SPD, Sigmar Gabriel.

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a precizat că a discutat cu omologul său german despre situaţia politică din Europa, din cele două ţări, şi despre cum să îşi coordoeze poziţiile politice în ceea ce priveşte viitorul Europei.

"Am discutat inclusiv despre evoluţiile politice de la criza politică din vară până în prezent şi ne bazăm pe sprijinul familiei noastre politice ca după 9 decembrie voinţa electoratului român să fie respectată în deciziile politice", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici