Liderul PCM, Biro Zsolt: Ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR pentru europarlamentare

Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, spus pe lista UDMR, a declarat, joi, că ar fi benefic să se ajungă la un consens cu UDMR pentru alegerile europarlamentare, ţinând cont de pragul electoral şi având în vedere că interesul comunităţii maghiare este să fie reprezentată în acest for.

113 afișări
Imaginea articolului Liderul PCM, Biro Zsolt: Ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR pentru europarlamentare

Liderul PCM, Biro Zsolt: Ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR pentru europarlamentare

Liderul PCM a declarat, joi, la Târgu Mureş, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea pe care o conduce a căutat, întotdeauna, un consens în cadrul comunităţii maghiare şi cu fratele mai mare, UDMR.

„Ne bucură că după 8 ani de muncă am reuşit acest lucru, în 2016. A înţeles şi UDMR că e nevoie de această colaborare. În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare de anul viitor urmează să luăm o hotărâre în cadrul prezidiului Partidului Civic Maghiar, cum vom aborda aceste alegeri, dar eu cred că interesul comunităţii maghiare este să avem reprezentanţi şi la nivelul Parlamentului European. Având în vedere Legea electorală din România, care prevede un prag de 5%, ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR şi la alegerile europarlamentare”, a spus Biro Zsolt.

În ceea ce priveşte alegerile din 2020, liderul PCM crede că va concura cu UDMR-ul la nivelul comunităţilor cu pondere mare de etnie maghiară şi vor încerca să ajungă la consens în judeţele unde ponderea maghiarilor este sub 50%.

„Noi în continuare reprezentăm o alternativă la politica UDMR, dar alternativa aceasta nu o să însemne, în conceptul meu, niciodată, ca să nu aibă prioritate interesul comunităţii maghiare”, a mai spus Biro Zsolt.

De asemenea, legat de Referendumul pentru familie, Biro Zsolt a spus că PCM va susţine familia creştină, în care cuplul este format dintr-un bărbat şi o femeie.

„Despre problema referendumului, care se pare că se apropie, Partidul Civic Maghiarare un punct de vedere foarte clar: noi sprijinim modelul familiei creştine, noi nu credem că acest subiect este un subiect de politică de partid. În primul rând suntem creştini, pe urmă suntem români, maghiari şi alte naţionalităţi (…) Paralel cu această modificare, de fapt este vorba despre o modificare a Constituţiei, eu cred că trebuie să rezolvăm şi problema legată de uniunea consensuală, să fie stabilit prin lege ce înţelegem prin acest lucru şi atunci cred că toată lumea va fi mulţumită. Nu putem să facem discriminare, dar familia înseamnă acest lucru, un cuplu compus dintr-o femeie şi un bărbat”, a mai spus Biro Zsolt

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici