Video Marius Tucă Show, ediţie specială cu Ion Cristoiu, în ziua condamnării liderului PSD: Dragnea a fost convins că e achitat. Jur, a fost convins!

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a fost convins că va scăpa de condamnare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC, iar informaţiile că ar fi avut spatele asigurat de americani sau israelieni sunt false, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu la emisiunea Marius Tucă Show.

6152 afișări

Nu se convoacă niciodată congresul. fi un interimat care va dura până la prezidenţiale, când să convoace.

Ion Cristoiu: Păi nu avem pe Dăncilă? Domnul Tucă potrivit statului...

Marius Tucă: Păi se convoacă congresul PSD.

Ion Cristoiu: Nu se convoacă niciodată congresul.

Marius Tucă: A, deci nu se va convoca.

Ion Cristoiu: Nu.Va fi un interimat care va dura până la prezidenţiale, când să convoace.

Marius Tucă: Sunt câţiva tineri care ne urmăresc, sunt mesaje chiar foarte bune, de mult aşteptau o astfel de discuţie între noi chiar dacă la început eram un pic anesteziat de la fusul orar în România s-a schimbat acum e pe alt fus orar.

Ion Cristoiu: Da cum a zis domnul Barna ”Ne-am întors în Europa”, auzi domnule ce prostie, dar unde dracu eram?

Marius Tucă: A spus „domne, a câştigat România europeană”, a spus Iohannis, omul dumneavoastră.

Ion Cristoiu: După hârtie. Care Uniunea Europeană a zis cineva că e împotriva Uniunii Europene. Domnule, l-am citit pe domnul Dragnea, nici pe Balzac nu l-am citit aşa, am citit pe domnul Dragnea cu creionul în mână ca pe Marquez, eram aşa cu tableta am pus toate fişierele şi am citit cele 100 de file, toate cuvântările lui.

Marius Tucă: Pentru un veac de singurătate.

Ion Cristoiu: Al lui, nu am întâlnit nicăieri vă jur, vă pariez, credeţi-mă pe cuvânt o chestie despre Uniunea Europeană.

Marius Tucă: Sunteţi drăguţ, omul a intrat în închisoare şi încercaţi să-l...

Ion Cristoiu: Nu, am spus în sensul că nu a fost împotriva Uniunii Europene.

Marius Tucă: Mesajele toate sunt de bine, adică în sfârşit suntem şi noi pe piaţă şi de abia aştept să fim cu Smart TV pe cablu ca să ne putem să ne desfăşurăm în toată independenţa noastră că asta ne reprezintă, independenţa din  toate punctele de vedere. Oamenii spun, tineri, ei nu au mers să voteze din ură faţă de PSD, ci au mers să voteze oameni noi, asta spun, sunt vreo 2-3 mesaje.

Ion Cristoiu: Care oameni noi, întrebaţi-i pe ei dacă ştiu cine conduce (...) dar ce Dacian Cioloş este om nou?

Marius Tucă: E un răspuns foarte bun. O discuţie  foarte mişto, explicaţi ura transmisă temeinic pe Facebook, mesajul televiziunilor nu mai ajunge direct la cei care au votat tineri, ci tot prin intermediul reţelelor de socializare. PSD nu a avut nici o strategie pentru media digitală, ci doar nişte intervenţii extrem de hilare, întrebare: cu ce ar trebui să greşească Iohannis şi PNL ca USR să o prezinte pe Kovesi candidata la prezidenţiale? Dumneavoastră aţi susţinut multă vreme că ar putea fi Kovesi candidată.

Ion Cristoiu: Nu am spus eu, aşa e în sondaj.

Marius Tucă: E adevărat. Felicitări pentru emisiune, invitaţi ne laudă. O părere despre Liviu Pleşoianu, ar putea fi candidatul PSD? Nu, exclus.

Ion Cristoiu: Hai să ne întoarcem, se pare că am vorbit degeaba, de partea aialaltă presa aialaltă este la pământ, la pământ ca bătălie, eu am dus bătălii cu ei, eu ştiu ce înseamnă bătălii. Mai ţineţi minte cu Emil Constantinescu?

Marius Tucă: Ce era cu el? era prăpăd.

Ion Cristoiu: Păi eram director la AS, ca să fac o dezvăluire, iar cei din PSD care erau în opoziţie îmi dădeau în fiecare zi documente, eu nu am nici un document, care bătălie? Talk show-rile obosite de la Antene pro PSD, sunt obosite toate, toate sunt obosite, aceeaşi invitaţi le-am zis şi eu, m-am săturat, aceeaşi în fiecare seară vin la Antenă şi la România TV şi bat câmpii. Nu a venit nici unul tânăr, nici unu cu o perspectivă...

Marius Tucă: Domnule  Cristoiu, dar pe de altă parte trebuie să spunem, şeful SRI al preşedintelui, procuror general cât de curând pus de preşedinte, şefa DNA până anul trecut pus de preşedinte.

Toţi aceşti politicieni în frunte cu Dragnea şi cu Victor Ponta şi cu toţi au impresia că se poate negocia. După părerea mea, Dragnea a fost convins că e achitat, jur

Ion Cristoiu: Păi şeful SRI depinde de Parlament, a făcut ceva domnul Dragnea?

Marius Tucă: Păi eu încerc să vin cu lucruri şi tocmai să contra argumentaţi.

Ion Cristoiu: Contraargumentez în felul următor: toţi aceşti politicieni în frunte cu Dragnea şi cu Victor Ponta şi cu toţi au impresia că se poate negocia. După părerea mea, fac o ipoteză...

Marius Tucă: Păi toţi au trăit cu impresia asta şi au şi negociat.

Ion Cristoiu: După părerea mea Dragnea a fost convins că nu... că e achitat, jur. S-a mai întâmplat o dată, fac o dezvăluire, cu referendumul. Deci domnul Dragnea mi-a spus următorul lucru, el,  personal, că era pe vremea că fiind în opoziţie mai şi stătea de vorbă şi cu muritori ca mine, următorul lucru: în ziua în care urma să se pronunţe cu referendumul, s-a dus la ... Klaus Iohannis, iubitul dumneavoastră, ăştia cu „dragii mei”, Klaus Iohannis are un gest  ca şi cu dragii mei îţi pune mâna pe genunchi, mă rog eu nu aş putea permite că nu... şi i-a pus mâna pe genunchi şi i-a zis: Liviu, nici o problemă. Liviu paralizat de mâna pe genunchiul lui, era un gest de mare tandreţe, s-a dus acasă şi când s-a dus acasă a aflat că a fost condamnat.

Marius Tucă: Cu suspendare.

Ion Cristoiu: Da, dar a fost condamnat şi achitat, dar nu numai atât, nu au trecut 5 minute şi acelaşi tip care îi pusese mâna pe genunchi...

Marius Tucă: I-a înfipt cuţitul în spate. Păi şi Băsescu era exact genul ăsta.

Ion Cristoiu: Jur, că el era liniştit că altfel el anunţa aseară demisia, da’ domne gata demisionez...

Marius Tucă: Bun şi de ce nu a făcut astăzi în drum spre penitenciar, sau de acolo să trimită o scrisoare că poate să o scrie şi să o trimită că nu mai suntem, nu mai există asta şi să spună că „din punctul meu de vedere” exact ce spuneaţi dumneavoastră, PSD trebuie să plece de la guvernare, trebuie şi aşa mai departe.

Ion Cristoiu: Păi de unde ştiţi că nu mai speră? Vă spun eu ce speră că va fi decizia CCR şi ...

Marius Tucă: A, speră, păi aşa au sperat toţi, începând cu Năstase şi terminând acum cu Dragnea.

Ion Cristoiu: Da, păi eu ce spuneam mai înainte?

Marius Tucă: Dar pentru România totuşi sunt doi şefi de partid care au intrat la închisoare, de la acelaşi partid, că de dincolo de la PNL nu e nici un şef de partid care să fi intrat la închisoare şi primii-miniştrii Năstase şi a mai intrat cineva? Nu.

Ion Cristoiu: Nu, dar e suficient, prim-ministru.

Marius Tucă: Da, un prim-ministru, toţi de la PSD.

Ion Cristoiu: Şi, atenţie şi un fost preşedinte trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, tot de la PSD. Şi? PSD a câştigat alegerile cu 60% şi...

Marius Tucă: Şi a câştigat de ce?

Ion Cristoiu: Pentru că în momentul în care...

Marius Tucă: Păi nu, şi ce a făcut cu faptul ăsta şi la ce le-a folosit?

Ion Cristoiu: Nu le-a folosit la nimic.

Marius Tucă: Pentru că în Europa este o democraţie de tip nou, asta a spus şi anume domne votează poporul dar să controlăm noi, chiar dacă a votat poporul.

Ion Cristoiu: Da, dar pentru că şi dincoace am avut de a face cu pâş-pâşismul. Adică am avut de a face cu cineva care a zis...

Marius Tucă: Dumneavoastră aţi fi vrut ca Dragnea să fie un fel de Orban, da?

Ion Cristoiu: Dar v-am dat exemplu cu referendumul.

Marius Tucă: Dar eu v-am dat exemplu ordonanţa 13, începutul sfârşitului. Adică tu câştigi cu 60% şi te duci cu un prim-ministru şi Iohannis îţi spune că nu şi atunci ce faci te duci şi vii cu a doua propunere.

Ion Cristoiu: Spuneam nu, pune tu prim ministru de la guvernare, plec. Înţelegeţi dacă îi dai peste cap planul moare.

Marius Tucă: Şi întotdeauna mişcările lor au fost previzibile, au fost moi, nu au avut decizie, nu au avut forţă, în momentul în care au dat ordonanţa 13 nu au dus-o până la capăt...

Ion Cristoiu: Nu numai asta, de la nomenclaturişti, în momentul în care dai trebuie să dai OUG da? În momentul în care tu vii Dragnea, vin nişte tipi şi „domnule Dragnea noi o dăm dar dacă ies în stradă?” Dacă ies în stradă noi cântăm, sau dacă ies în stradă... ei nu au calculat nici o decizie, ce vom face dacă, ce vom face dacă preşedintele ne respinge...

Marius Tucă: Da, nu au avut niciodată un răspuns.

Ion Cristoiu: Nu au avut niciodată planul B şi atunci...

Marius Tucă: Mai ales la nivelul ăsta trebuie să ai un plan B.

Ion Cristoiu: Şi spune aşa da mă şi un milion şi două milioane, trei milioane. Anunţăm dacă sunt  5 milioane plecăm şi spunem domnul Iohannis poftim guvernul şi Iohannis era mort.

Marius Tucă: Nu, că ei aveau 60% în Parlament.

Ion Cristoiu: Dar cei care i-au manipulat, există la servicii o disciplină numită profile şi zice, care e slăbiciunea lu ăla? Păi femeile, puterea şi atunci...

Marius Tucă: Nu ziceaţi că Helvig e de partea poporului?

Ion Cristoiu: Nu am dat un exemplu de ... la sărmana de vecină a dumneavoastră s-a întâmplat un lucru omeneşte simplu, ea se numeşte Viorica Dăncilă, ăia de la Bruxelles, Timmermans şi băieţii au zis, „bă care e slăbiciunea fetei ăsteia?” „Păi slăbiciunea e să spunem că e mare, pentru că acolo o”... şi au început şi a venit Timmermans şi a ţinut-o de mână...

Marius Tucă: Nu rezistăm la o laudă de felul ăsta, adică... chiar dacă suntem mai hârşâiţi aşa. Domnule Cristoiu dar de ce nu vine CEX-ul PSD...

Ion Cristoiu: Acum dacă dumneavoastră trimiteţi, aţi lucra la servicii şi îmi trimiteţi mie o tânără intelectuală şi zice: „Domnule Cristoiu am citit cărţile dumneavoastră”, zic „hopa!” eu nu cred că a citit o carte de a mea, am dat un exemplu deci... nu aţi înţeles.

Marius Tucă: Am înţeles foarte bine, când s-a înţeles...

Ion Cristoiu: Să nu vină cineva să zică „domnule Cristoiu am urmărit emisiunile voastre”, leşina...

Marius Tucă: Domnule Cristoiu, oamenii vin şi acuma zice i-am văzut, extraordinar ce emisiune, eu nu mai fac de  15 ani, aşa că nu îmi e foarte greu...

Ion Cristoiu: Ăştia vin la mine şi zic ”sunteţi şi acuma la Evenimentul zilei?” Da mă întâlnesc cu vreunul în piaţa Amzei, „domn’e am citit, domn’e ştiţi că bine conduceţi Evenimentul Zilei”.

Marius Tucă: Am fost recent la Londra, felicitări  pentru emisiuni domnule Tucă, extraordinare şi eu nu mai fac emisiuni că nu au apucat să le vadă pe astea din epoca asta, de 13 ani. În ce an s-a întâmplat când domnul Liviu Dragnea s-a dus la domnul Klaus Iohannis la Cotroceni şi i-a pus mâna pe genunchi şi i-a zis că nu? În ce an era asta?

Ion Cristoiu: Nu ştiu, întrebaţi pe cei din regie, în 2015. Sau în 2016?

Marius Tucă: Păi nu în 2015 nu avea cum că au fost alegeri, ba da că e din 2014 preşedinte, în 2015. Am trăit şi eu cu Traian Băsescu dar mai avem puţin să vorbim, o chestie de genul ăsta că nu ştiu ce, nu ştiu cum şi de fapt nu a putut să se abţină. Şi aici e la fel. Dar dacă îi spuseseră şi lui Iohannis asta?

Ion Cristoiu: E, când a ieşit acum el ştia, hai să fim serioşi.

Marius Tucă: A, când a ieşit astăzi? Era clar, că în mesaj era că hoţii trebuie să stea la puşcărie, nu în fruntea ţării. Păi mâine la aceeaşi oră.

Ion Cristoiu: Păi o să îi vină şi lui rândul, dar dumneavoastră mai apucaţi că sunteţi tânăr.

Marius Tucă: Domne sper că nu îi vine aşa târziu, cică dumneavoastră apucaţi că sunteţi tânăr, dar nu o să se întâmple peste 20 de ani.

Ion Cristoiu: Cei care urmăresc serialul Urzeala Tronurilor, ce spunea, roata?

Marius Tucă: Să ştiţi că eu nu am văzut nici măcar un episod din Urzeala Tronurilor. O să vină momentul să răsară soarele şi pe strada mea să...

Ion Cristoiu: Uitaţi-vă... gândiţi-vă  că am scris...

Marea problemă a lui Iohannis e că numai Rareş Bogdan face chimie cu PNL.

Marius Tucă: Deci mâine e CEX-ul, sau când e, da? Cu Oprişan ăla care el a luat cele mai puţine voturi în... şi cerea demisia lui Dragnea săracul, vecinul dumneavoastră Oprişan. Păi vine CEX-ul şi spune, în urma votului populaţiei, vot care a ales USR – PNL şi nouă ne lipseşte un milion de voturi, noi împreună cu guvernul şi nu ştiu ce ne retragem de la, cu Dăncilă, ne retragem de la guvernare. Şi lăsăm pe PNL, pe Rareş Bogdan prim-ministru, că el va fi prim-ministru, da?

Ion Cristoiu: Nu am nici o îndoială, este singurul din PNL, marea problemă a lui Iohannis e că numai Rareş face chimie cu PNL.

Marius Tucă: E adevărat, că el a şi fost trimis acolo, doar nu era să facă cu Blaga, s-a plimbat cu el prin ţară în 2014, păi nu ascultaţi-mă că ştiu din interior şi nu au vorbit două cuvine înţelegi? Şi ăla era şef de campanie şi el era candidatul. Şi ce rămâne aici, rămâneţi voi la guvernare, veniţi la guvernare şi băgaţi-ne în Schengen că domne nu intrăm în Schengen deşi îndeplinim toate condiţiile, să bage Rareş Bogdan şi PNL în Schengen, România.

Ion Cristoiu: Cine să zică asta că deja mă doare capul? Cine să zică asta?

Marius Tucă: Ăştia PNL...

Ion Cristoiu: Cine domnu...?

Marius Tucă: Vecina mea domnule, vecina mea.

Ion Cristoiu: Cine? Robert Negoiţă? Păi nu a ajuns luptător împotriva corupţiei Rober Negoiţă?

Marius Tucă: Nu, dar asta arată... ştiţi cum e acum PSD? Exact cum e curcanul ăla, cocoşul ăla căruia i s-a tăiat capul şi acum este în zbateri până pierde tot sângele, dacă nu vine cineva să spună „eu sunt...”

Ion Cristoiu: Cine, vecina noastră?

Marius Tucă: De ce mă jigniţi domnu? E vecina mea, sunt vecinii mei...

Ion Cristoiu: Aşa şi eu cu PMP, nu am nici o vină că sunt peste drum de mine.

Marius Tucă: Şi cu PMP sunteţi vecin, vestea proastă e că sunt şi cu Băsescu.

Ion Cristoiu: A, dumneavoastră sunteţi cu persoane, eu sunt cu Partidul Mişcarea Populară.

Marius Tucă: Nu, eu stau ... eu sunt vecin cu Băsescu, ştiţi că nimeni nu a scris asta, apropo de presă, du-te şi fă un reportaj, faţă în faţă sunt 2 case, una vis a vis de cealaltă Dăncilă şi Băsescu, cum să nu faci un reportaj? Şi un pic mai încolo alt vecin de al meu ştiţi cine e, Iohannis.

Ion Cristoiu: Nu cred...

Marius Tucă: Eu nu sunt întâmplător acolo, nu sunt prost, adică am fost şi eu plantat la rândul meu. Va veni momentul în care voi face dezvăluirile. Nu serios, m-aş duce şi aş sta de dimineaţă până seara pe strada aia, pentru că e într-adevăr, pleacă Viorica Dăncilă, vin două maşini înainte, vine aia, pleacă... vine Băsescu, au şi o curte în spate acolo că se iese, e o stradă închisă şi uneori ies pe acolo.

Ion Cristoiu: Ca să fac o paranteză, e o carte foarte bună a unui istoric, Caraman, apropo de recrutare, trebuie să recruteze pe unu, marea problemă la recrutare şi a descoperit că un funcţionar de acolo de la NATO, în timpul lui liber făcea gem de piersici, pe care e vindea. Şi atunci s-a dus la el şi s-a dat drept un mare admirator, „ştiţi dar eu aş vrea gem...” după ce s-au împrietenit, aduceţi-ne şi nouă... şi la un moment dat vine momentul ăla, băi staţi un pic că eu nu sunt gem cutare, eu sunt cutare ofiţer la ambasadă. I-a zis iniţial în felul următor, domnule eu am o iubită şi iubita aia colecţionează afişe din sediul NATO... şi ăla a zis nici o problemă câte afişe vreţi? Şi i-a adus vreo 10, la următoarea întâlnire ştiţi că eu ... păi şi ce dacă eşti, păi da domne matale între timp ţi-am făcut poze, vrei să ajungă la băieţii de la NATO că te-ai întâlnit cu mine?

Marius Tucă: A început să îl şantajeze.

Ion Cristoiu: Păi nu că... te-ai întâlnit cu mine, păi domne stai puţin că nu mi-au spus, ce spui?

Marius Tucă: Eu i-aş ruga pe şefii de campanie şi pe cei care se ocupă cu advertising şi asta să facă această scenă care mi se pare de o tandreţe nesfârşită. În birou la Iohannis, la preşedinţia României, Dragnea stând probabil faţă în faţă pe două scaune fotolii şi Klaus Iohannis bătându-l uşor pe genunchi, „stai liniştit, nu vei fi condamnat”, mi se pare de o tandreţe nesfârşită...

Ion Cristoiu: De film.

Marius Tucă: Să vină vecina mea şi să spună faceţi voi...

Ion Cristoiu: Dar nu poate să îi pună mâna pe genunchi...

Marius Tucă: De ce să nu poată pună mâna pe genunchi?

Ion Cristoiu: Nu faceţi nimic rău, faceţi un plan...

Marius Tucă: Eu spun ce ar putea să facă.

Ion Cristoiu: Vrei să facem un pariu? Nu se va întâmpla nimic

Marius Tucă: Eu vreau să fac pariu că nu o să facă, dar eu spun ce ar putea, veniţi voi băgaţi-ne în Schengen, ridicaţi MCV-ul, construiţi autostrăzi, spitale, ce au mai zis ei că fac?  Faceţi voi legea cu votul prin corespondenţă de parcă au majoritate în Parlament şi aşa mai departe.

Ion Cristoiu: Corect, da.

Marius Tucă: Da, trăim vremuri interesante, Iohannis sau Cioloş?

Ion Cristoiu: Ajungem şi acolo, deci 1, când e şedinţa?

Marius Tucă: Mâine e şedinţa.

Ion Cristoiu: Deci având în vedere că se bat între ei, vor fi de acord cu doamna. Doamna va rămâne interimar, nu se va face nici un congres, doamna va candida la preşedinţie în numele PSD punct. O să spuneţi Cum adică dar ea nu ştie limitele? Păi ea nu are nici o limită că i-au zis deja cât e de mare ea.

Marius Tucă: 1, 2. Spuneţi 2 mai departe? Condamnare referendum 15 mai 2015, deci acum exact 4 ani. Cioloş sau... întreabă cineva dar hai să terminăm cu asta de globalizare, Rusia are vreun...?

Ion Cristoiu: Nu, nu asociaţi greşit. Iohannis sau altcineva care poate... nu Cioloş, depinde de cum stă el în sondajele lor...

Marius Tucă: Deci PSD nu intră în turul doi la prezidenţiale?

Ion Cristoiu: În condiţiile astea, nu.

Marius Tucă: Tăriceanu mai poate fi candidat?

Ion Cristoiu: Nu, pentru că ideea unui guvern de uniune naţională scoate şi ALDE. Acum au terminat.

Marius Tucă: A, scoateţi ALDE?

Ion Cristoiu: Păi nu dar la eşecul ăsta nici nu şti ce de...

Marius Tucă: Deci nu va mai fi candidat Tăriceanu la prezidenţiale.

Ion Cristoiu: Nu, o să fie doamna Dăncilă care la început...

Marius Tucă: Deci vor fi Iohannis, Dăncilă şi cineva de la USR?

Ion Cristoiu: Nu, depinde de... deci dacă sondajele îl dau bine pe Iohannis, nu va mai fi nimeni nici de la USR că ştiţi cuvintele mari, că „noi trebuie să ne unim, să câştigăm”...

Marius Tucă: Păi nu domne, ei au anunţat acum foarte clar că vor avea candidatul lor, nu îl vor avea da?

Ion Cristoiu: Şi dacă au anunţat ce? Multe lucruri anunţă ei.

Marius Tucă: Nu ştiţi... chiar dumneavoastră sunteţi adeptul întrebărilor fără rost, vă aduceţi aminte când discutam noapte de noapte şi(...) ...

Ion Cristoiu: Când am vorbit cu dumneavoastră aseară la telefon nu fusese ofiţerul de caz, după părerea mea.

Marius Tucă: A, deci şi el are un ofiţer de caz? Dar totuşi există cineva în România care nu are un ofiţer de caz? Din politică, că noi sigur nu avem.

Ion Cristoiu: Nu, nu există, dar nu ofiţerul de caz, ei se duc uitaţi-vă la Victor Ponta, era să leşin, cum poţi să spui tu că serviciile când până mai ieri şi eu ca idiotul l-am apărat... şi acum el spune că justiţia e bună, că serviciilor...

Marius Tucă: Dragnea la puşcărie...

Ion Cristoiu: Da, şi el nu ştie că îi vine şi lui rândul, dacă nu intră...

Marius Tucă: Dar Ponta ar putea fi un candidat la preşedinţie? Nu vă uitaţi la ceas că terminăm.

Ion Cristoiu: Dar nu mă uit la ceas, mă sună cred că vreo fătucă.... vreo fătucă probabil să intru în direct.

Marius Tucă: Fac un anunţ aici intraţi după ora 7.

Ion Cristoiu: Nici nu recunosc cine, că nu ştiu de la ce televiziune e.

Marius Tucă: Dar vor aşa nici nu mai întreabă de unde de, cine e, spune intraţi în direct.

Ion Cristoiu: Dar nici măcar nu îşi spune numele, sunt cutare vrem să intraţi în direct, dar unde să intru în direct?

Marius Tucă: Ponta ar putea fi candidat la preşedinţie?

Ion Cristoiu: Domnu Marius Tucă, domnul Victor Ponta şi-a făcut ... îndeplinit misiunea, nu se va întoarce în PSD în veci. Gata, partidul lui s-a terminat deoarece  Dragnea a fost condamnat. Şi care e programul lui în perioada următoare?

Marius Tucă: Bun, să presupunem că vine PNL la guvernare, care e programul PNL?

Ion Cristoiu: Un guvern de uniune naţională.

Marius Tucă: Să presupunem că vine PNL, care e programul PNL?

Ion Cristoiu: Nu ştiu, întrebaţi-l pe Rareş Bogdan, programul PNL bănuiesc că va fi să ne întoarcem în Europa în sfârşit şi noi nu am plecat niciodată.

Marius Tucă: Ne întoarcem în Europa, adică să...

Ion Cristoiu: A anunţat aseară domnul Cioloş, noul guvern va trebui să asigure prezidenţialele în bune condiţiuni, da?

Marius Tucă: Am înţeles, asta ar fi. Întreabă cineva dacă Rusia are vreo legătură cu tot ce se întâmplă în România?

Ion Cristoiu: Nu are. O fi vând, fac o precizare, v-am atras atenţia, apropo de recrutare, de mult, eu când îi aud pe ăştia, cică ăla e agent rus, pentru că laudă Rusia, nu e adevărat, cei mai mari duşmani ai Rusiei sunt agenţi ruşi pentru că tâmpiţii ăia... ăia sunt buni, nu şi după părerea mea sunt două categorii de oameni ruşi, ăia care înjură ruşii pe rupte şi ăia care sunt occidentali, pentru că ei de mult nu mai acţionează, adică o să vină la dumneavoastră cineva şi domne sunt de la CIA şi chiar vă arată şi legitimaţia, dar de fapt el e de mult la KGB. Nu, e complicat, nu are nici un rus.

PSD va intra într-o lungă iarnă, cum ar spune în Games of Thrones

Marius Tucă: Bun, schimbarea asta care are foarte radicală în momentul acesta cât ţine, pentru că la anul, chiar peste un an avem alegeri locale, se vor reaşeza forţele, va fi o bătălie, nu va fi, va fi acelaşi tren, se vor schimba lucrurile?

Ion Cristoiu: Se vor schimba domnul Marius, deci PSD va intra într-o lungă iarnă cum ar spune în Games of Thrones, va veni o iarnă lungă pentru PSD, necesară, vă atrag atenţia că ei sunt la guvernare din 2012, degeaba nu a fost, tot ei erau. Şi că a venit momentul, vorba domnişoarei... mai ţineţi minte când a venit domnul Emil Constantinescu, speranţa mea nu a dumneavoastră şi au fost la televiziune şi era o domnişoară şi a zis 7 ani voi, 7 ani noi, aşa şi dincoace.

Marius Tucă: Şi aia de la PDL „ciocul mic că acum noi suntem la putere”.

Ion Cristoiu: Vine Rareş Bogdan şi o să zică, 7 ani voi, 7 ani noi. Ei nu au cum, nu mai au cum... li s-a terminat.

Marius Tucă: Nu se schimbă nimic până la alegerile locale de la anul şi nici la parlamentare.

Ion Cristoiu: Nu, se schimbă în sensul că iese PSD din joc, deci va creşte PNL, trebuie să le dăm şi lor dreptul, sunteţi de acord, să conducă şi ei.

Marius Tucă: Aşa că va conduce PNL.

Ion Cristoiu: Da. Nu ştiu dacă şi USR pentru că la locale contează foarte mult structurile.

Marius Tucă: Chiar dacă va ajunge la putere într-un guvern de uniune naţională?

Ion Cristoiu: Nu se poate fără guvern uniune naţională că nu ai cum, pentru că vei avea o majoritate PSD-istă care nu lasă şi nici nu ai temă şi v-am mai spus în momentul în care Klaus Iohannis îşi face guvernul, al lui, ia în piept totul. E de uniune naţională...

Marius Tucă: De asta vă întrebam dacă va fi un guvern al lui cu PNL?

Ion Cristoiu: Nu are cum să fie, e vorba de aritmetică parlamentară, nu are cum, asta e o poveste. USR nu are votul de acum, are tot 15%.

Marius Tucă: PSD poate să aibă soarta PNŢCD-ului?

Ion Cristoiu: E posibil, nu exclud, depinde de ce partide vin în loc, poate să vină Victor Ponta. Oricum partidul s-a degradat, nu mai e ăla de pe vremea lui Iliescu, lui Năstase, acum a ajuns...

Marius Tucă: Păi în 2016 a luat cel mai mare scor la alegerile parlamentare, din totdeauna.

Ion Cristoiu: Domnule Marius Tucă pe bună dreptate aţi mai trăit, dumneavoastră mai cunoaşteţi pe cineva din...

Marius Tucă: Pe absolut nimeni.

Ion Cristoiu: Da păi eu...

Marius Tucă: În afară de Oprişan care apare de 30 de ani, nu ştiu pe nimeni.

Ion Cristoiu: Când mă duc uneori pe la Antenă în hol acolo e trecerea, ştiţi cum e. Eu intru şi vine câte una care mă pupă şi zice şi întreb personalul ”dar asta cine e?” „Asta e ministra”. „Care ministră?” „Păi, nu o ştiţi?” „Nu ştiu domn’e, nu am văzut-o în viaţa mea”. Şi zic o fi ministru o zi, că mâine nu mai e.

Marius Tucă: Care e şansa se supravieţuire a PSD, ce ar trebui să facă?

Ion Cristoiu: Trebuie să treacă printr-o lungă opoziţie, numai atunci poate să supravieţuiască.

Marius Tucă: Dar dacă ar pleca mâine de la guvernare? Că nu pleacă e clar, dar dacă ar pleca?

Ion Cristoiu: Au şanse să câştige şi prezidenţialele, au şanse foarte mari pentru că...

Marius Tucă: Deci e un partid la dispoziţia Vioricăi Dăncilă în momentul acesta cu ghilimele de rigoare. Că ea la rândul ei cu ofiţerul de caz.

Ion Cristoiu: Ca să fac o comparaţie că e o discuţie, un taifas (...) motanul (...)

Marius Tucă: Maestrul şi Margareta?

Ion Cristoiu: În Maestrul şi Margareta, că mie îmi place mult şi la un moment joacă teatru Behemot şi zice şi începe să plângă şi zice mă duc să iau 360 de picături de valeriană. Când a zis asta, domnule Tucă închei, mă duc să iau 360 de picături de valeriană, atât de înduioşat sunt de ce aţi zis dumneavoastră despre Viorica Dăncilă.

Marius Tucă: Mulţumesc domnule Cristoiu, ne întâlnim pentru că sunt vremuri în mişcare şi cred că are loc o revoluţie în fiecare zi, condamnarea lui Dragnea...

Ion Cristoiu: Adică o lovitură de stat.

Marius Tucă: Condamnarea lui Dragnea astăzi înseamnă...

Ion Cristoiu: Vă imaginaţi ce consecinţe are...

Marius Tucă: Incredibil şi în România şi cred că şi la nivel european, apropo de... totuşi e vorba de preşedintele Camerei Deputaţilor, nu numai de preşedintele PSD, e vorba de...

Ion Cristoiu: Ce monstru făcuse presa occidentală, foarte interesant. Când citeai, erai prin Franţa şi ziceai e unu Dragnea...

Marius Tucă: A, inclusiv în presa străină era peste tot prezent.

Ion Cristoiu: Era o preocupare pentru ei, mai ceva decât Trump, ca să vedeţi ai dracului nu aveau ce face discutau despre România.

Marius Tucă: Mulţumesc mult, ne mai vedem pentru că fiecare zi avem parte de istorie cum a fost şi cea de astăzi, cum au fost şi alegerile de ieri, cum au fost şi rezultatul ăsta încă nu s-a dat, s-au numărat doar 40%, poate că mai au un pic.

Ion Cristoiu: Cum adică 40%, e 80% şi ceva, mai e un pic din Diaspora, dar asta e posibilitatea să treacă USR peste PSD, a trecut?

Marius Tucă: Nu, eu ce am primit acum numărarea până la ora 16:00 40%, 18:23 43,5%...

Ion Cristoiu: Nu, poate e procentajul, nu e adevărat s-au numărat nu ştiu 92%, dar a rămas o mare parte din Diaspora.

Marius Tucă: Astea sunt, contează mai puţin, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat, mulţumesc mult, suntem la Marius Tucă Show...

Ion Cristoiu: Totul a fost scris, cum zicea Iisus Hristos.

Marius Tucă: Suntem la Marius Tucă Show la Smart TV, ne întâlnim curând, fie live, fie aşa cum v-am obişnuit până acum, mulţumesc mult, numai bine, ţineţi aproape! 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici