Liviu Dragnea, către şeful SRI Eduard Hellvig: Toată lumea ştie de „Doi şi-un sfert”, să nu fiţi gelos. Liderul PSD a atacat decizia Guvernului Cioloş pentru ordonanţa DGPI

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i s-a adresat, miercuri, la bilanţul MAI, directorului SRI, Eduard Hellvig, prezent şi el la eveniment, spunându-i să nu fie gelos pe faptul că toată lumea ştie despre DGPI, respectiv „Doi şi-un sfert”.

1906 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, către şeful SRI Eduard Hellvig: Toată lumea ştie de „Doi şi-un sfert”, să nu fiţi gelos. Liderul PSD a atacat decizia Guvernului Cioloş pentru ordonanţa DGPI

Liviu Dragnea, către şeful SRI, la bilanţul MAI: Toată lumea ştie de „Doi şi-un sfert”, să nu fiţi gelos. Liderul PSD a atacat decizia Guvernului Cioloş pentru ordonanţa DGPI

„Vreau să mă refer puţin la – cum se numeşte acum? - Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. Am zis corect? Direcţia Generală...Doi şi-un sfert. O ştie toată lumea. Să nu fiţi gelos, domnule director”, i-a spus Dragnea lui Hellvig.

„Ca şi MAI care, din păcate, de mulţi ani a trecut prin foarte multe frământări politice, începând cam de prin 2008 – 2009, şi şi-a putut păstra stabilitatea, şi DGPI a trecut prin multe trasformări, unele benefice, altele nu. Poate unii nu au vrut ca această structură să mai aibă capacitatea, forţa şi eficienţa de pe vremuri”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că decizia Guvernului Cioloş de a adopta prin OUG schimbări profunde în cadrul DGPI a fost una „riscantă”.

„Am aprobat ieri (marţi, n.r.) Legea de aprobare a Ordonanţei, cu unele modificări - şi aici fac o paranteză: a fost o decizie riscantă a fostului Guvern de a adopta schimbări profunde în structura acestei instituţii prin OUG. Dacă era un Parlament nebun şi pica OUG? Ce s-ar fi întâmplat? Sigur, Parlamentul încă nu a înnebunit şi a aprobat OUG, sigur cu nişte amendamente care au venit în special de la MAI”, a subliniat Dragnea.

El a menţionat că îşi doreşte ca DGPI să redevină un partener serios pentru celelalte servicii de informaţii din România şi pentru Parchete, ca şi pentru toate celelalte instituţii care au nevoie de un asemenea partener, într-un regim de colaborare corectă, constituţională şi legală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici