Liviu Dragnea, despre votul Senatului în cazul Oprea: Ar trebui scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui

Liviu Dragnea a declarat la sediul instanţei supreme că ar trebui modificată Constituţia astfel încât nimeni să nu mai beneficieze de imunitate, precizările venind în contextul în care, luni, Senatul României a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea.

2783 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, despre votul Senatului în cazul Oprea: Ar trebui scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui

Liviu Dragnea, despre votul Senatului în cazul Oprea: Ar trebui scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui

"Eu nu am beneficiat de imunniate şi nici nu vreau să beneficiez vreodată. Dacă vom reusi în România să modificăm Constituţia, nu numai în sensul ăsta, ci şi în alte prevederi, trebuie scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui, daca vorbim de principiul că nimeni să nu fie deasupra legii", a declarat Liviu Dragnea.

Precizările au fost făcute în contextul în care plenul Senatului a decis, luni, să respingă cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea.

Întrebat dacă ar trebui dată o lege pentru ca cei condamnaţi definitv să nu mai poată deţine funcţii publice, preşedintele PSD a spus : "Dacă apare legea, ne pot scoate din ţară. Ca să câştige PNL alegerile şi să facă guvern nou, ne poate scoate din ţară. Că şi dacă nu avem o funcţie, poate influenţam".

Declaraţiile au fost făcute de Liviu Dragnea la sediul instanţei supreme, unde a ajuns marţi seara pentru un nou termen de judecată în dosarul în care DNA îl acuză de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la fals intelectual. În aceeaşi cauză este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici