Video Liviu Dragnea: M-aş fi aşteptat la un discurs de unitate. Să lase guvernul să guverneze

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că s-ar fi aşteptat la un discurs de unitate din partea preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că este de acord cu acesta că alegerile anticipate nu sunt o soluţie şi i-a transmis să lase guvernul să guverneze.

1268 afișări

"Am asistat la discursul preşedintelui din Parlament. Trebuie să spun din capul locului că m-aş fi aşteptat să fie un discurs de unitate, de îndemn la calm şi stabilitate, din păcate, preşedintele a ales să vorbească în continuare despre divizare, parlamentari buni şi parlamentari răi, români buni şi români răi", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că este de acord cu Klaus Iohannis care a spus că "alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie".

"Am înţeles îndemnul ca guvernul să fie unul puternic şi performant, în sensul acesta, şi îndemnul meu este să lase guvernul în pace să guverneze. Programul de guvernare este unul bun şi românii aşteaptă să fie pus în practică. Dacă lăsăm guvernul să guverneze bine, atunci toată ţara va avea de câştigat şi toţi indicatorii macroeconomici la care făcea referire şi care într-adevăr sunt buni vor fi menţinuţi", a afirmat Liviu Dragnea.

Dragnea a ai spus şi că preşedintele a folosit "cuvinte încrucişate".

"Astea sunt cuvinte încrucişate. Spui pe de-o parte că nu este suficient, pe de altă parte că România are nevoie de un guvern puternic, performant. Nu poţi să vorbeşti în acelaşi discurs şi de stabilitate şi de insatbilitate. Nu poţi să vorbeşti de o guvernare bună şi stabilă, dar şi să sugerezi că ar putea fi o soluţie demisia guvernului. În sensul acesta, am spus că trebuie lăsat guvernul să guverneze", a răspuns Dragnea, întrebat dacă i se pare că Iohannis a cerut demisia guvernului când a spus că demisia unui singur ministru şi retragerea OUG nu sunt de ajuns.

Întrebat dacă există o ruptură între preşedintele Klaus Iohannis şi PSD, Dragnea a afirmat că "exact asta a spus preşedintele".

"Exact asta a spus preşedintele astăzi. S-a referit la cei de la PSD şi ALDE ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi. Totuşi, preşedintele trebuie să fie preşedintele tuturor românilor indiferent ce opţiuni politice au românii pentru că astea sunt atribuţiile constituţionale. Asta au văzut colegii mei astăzi, asta am văzut şi eu", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD i-a transmis preşedintelui Iohannis, la plecare, că speră să reuşească să facă pace în România.

"I-am spus la plecare preşedintelui că, în continuare, sper că reuşim să facem pace în România. Asta este speranţa mea şi nu am incitat şi nu voi incita", a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici