Video Parlamentarii PSD şi ALDE au boicotat discursul preşedintelui şi au părăsit plenul Parlamentului. Iohannis i-a ironizat: "Aţi obosit deja? Ghinion!"

În timpul discursului susţinut de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament, parlamentarii PSD au părăsit sala de plen, exprimându-şi nemulţumirea, replica şeful statului statului fiind "Aţi obosit deja? Ghinion!"

4617 afișări

Iohannis a ţinut să sublinieze că îi felicită pe cei care au participat la proteste: ”Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele iluminate, cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic. Democraţia trebuie ţinută vie, democraţia trebuie apărată zi de zi, revigorată! Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie, şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie!” 

"Cu o ciudată strategie de tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. Pofta ce aţi poftit, grija ce aţi avut-o, se pare că nu a fost cea declarată în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Asta e situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că o soluţie pentru rezolvarea crizei trebuie să vină din partea majorităţii parlamentare.

"Ce facem? Care sunt soluţiile? Care este marja de manevră pentru a iesi din acest impas? Retragerea ordonanţei 13 şi eventual retragerea chinuită a unui ministru este, cu certitudine, prea puţin. Alegeri anticipate sunt, în această fază, prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi cine a creat problema, PSD-ul", le-a transmis Iohannis parlamentarilor.

El a adăugat că România are nevoie de un guvern puternic, "care lucrează transparent, predictibil şi nu noaptea, pe furiş".

După acest moment, parlamentarii PSD au părăsit sala. "Aţi obosit deja? Ghinion", a replicat preşedintele.

El şi-a continuat apoi discursul, cerând PSD să rezolve situaţia în care au adus ţara, după emiterea ordonanţei 13.

Senator PSD: Am fost primul care a ieşit din sală, mă aşteptam la un discurs despre unitate

Vicepreşedintele PSD, senatorul Paul Stănescu, declară că a fost primul parlamentar care a părăsit sala plenului reunit al Parlamentului, unde preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, marţi, un discurs, declarându-se dezamăgit de "mesajul de incitare" al şefului statului.

Stănescu a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că se aştepta ca preşedintele Iohannis să dea un mesaj de unitate şi nu de dezbinare.

"Am stat doar câteva minute la discurs şi după aceea am ieşit. Am fost primul care a ieşit din sală pentru că mă aşteptam ca discursul preşedintelui să fie unul de unitate, dar din păcate am asistat la un discurs care duce la incitare între români. Eu credeam că lucrurile s-au liniştit, dar la preşedinte se vede iresponsabilitate pentru români şi pentru România. Dacă lucrurile vor merge aşa, vom ajunge la anarhie, iar cel care duce la această anarhie este preşedintele Iohannis. Probabil că asta va urma pentru că un preşedinte nu cred că poate să dea dovadă de mai multă iresponsabilitate. Trăim momente grave pentru România. Concluzia este că Iohannis nu este preşedintele tuturor românilor şi n-are rolul de mediator, aşa cum ar trebui să fie”, a spus senatorul de Olt.

În opinia liderului social-democrat, Ordonanţa 13, care a scos lumea în stradă, a reprezentat doar un pretext pentru ca preşedintele Iohannis să atace Guvernul şi majoritatea PSD-ALDE.

"Ordonanţa a fost un pretext pentru a se ajunge în această situaţie. Ordonanţa prevedea, în proporţie de peste 90 la sută, redefinirea unor puncte din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, declarate neconstituţionale de CCR. Cred că dacă nu era Ordonanţa, se găsea altceva pentru a se genera această situaţie. N-am mai auzit nimic de Coldea, de Ghiţă, de plagiatul lui Kovesi. Sunt lucruri pe care le ştim”, a afirmat Paul Stănescu.

Întrebat dacă PSD sau organizaţia judeţeană Olt organizează contramanifestaţii faţă de ceea ce se întâmplă în Piaţa Victoriei şi împotriva preşedintelui Iohannis, Paul Stănescu a răspuns negativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici