Liviu Pop: Mandatul e al mişcării sociale. Sunt independent, am cerut să nu fiu înregimentat politic

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, nominalizat pentru funcţia de ministru delegat pentru Dialog social, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a acceptat să intre în Guvern cu condiţia să nu fie înregimentat politic, precizând că are ca prioritate zero modificarea legii dialogului social.

436 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: Mandatul e al mişcării sociale. Sunt independent, am cerut să nu fiu înregimentat politic

Liviu Pop (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liviu Marian Pop a spus că a avut duminică seara o discuţie telefonică privind nominalizarea sa pentru funcţia de ministru delegat pentru Dialog social, iar marţi s-a întâlnit cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

"Este un mandat al mişcării sociale, nu este politic. Sunt independent, sindicalist şi am obţinut acordul colegilor mei din organizaţiile sindicale", a spus Liviu Pop.

El a precizat că a acceptat nominalizarea, însă a pus trei condiţii, respectiv să nu fie înregimentat politic, să fie corectate legea dialogului social şi prevederile contractului colectiv de muncă şi să fie aduse salariile bugetarilor la nivelul din 2010.

Liviu Pop a subliniat că dacă noul guvern va fi învestit, în cazul în care condiţiile sale nu vor fi respectate, îşi va da demisia.

El a mai spus că dialogul social trebuie relansat, întrucât acesta porneşte de la cota minus unu.

"Legea dialogului social reprezintă prioritatea zero", a spus Liviu Pop, precizând că se bazează pe colaborarea cu confederaţiile sindicale, cu cele patronale şi cu societatea civilă.

Liviu Pop a mai spus că s-a consultat atât cu colegii din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde deţine funcţia de secretar general, cât şi cu cei de la Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş, unde este preşedinte.

El a precizat că dacă va fi numit ca ministru delegat pentru Dialog social, se va autosuspenda din toate funcţiile deţinute în organizaţiile sindicale.

"Este o promovare pentru mine, sunt cel mai tânăr membru al Guvernului", a mai spus Liviu Pop.

Liviu Pop a fost nominalizat ministru delegat pentru Dialog social, a anunţat premierul desemnat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici