Ludovic Orban: Bugetele pentru Sănătate şi Educaţie sunt mai mari ca în 2019

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că bugetele pentru anul viitor la Sănătate şi Educaţie nu au fost micşorate. El a catalogat drept „fake news” aceste informaţii şi a precizat că şi bugetele locale au fost majorate cu 3%.

137 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Bugetele pentru Sănătate şi Educaţie sunt mai mari ca în 2019

Ludovic Orban: Bugetele pentru Sănătate şi Educaţie sunt mai mari ca în 2019

„Am gândit bugetul extrem de cumpănit. Pe Sănătate cheltuielile au crescut raportat la bugetul construit de PSD. De aceea trebuit să mărim aceste cheltuieli? Pentru că nu existau bani pentru plata serviciilor medicale, pentru că nu se decontaseră de peste un an de Casă concediile medicale şi maternale. Bugetul pe Sănătate e un buget clar mai mare decât cel pe 2019. Resping şi această teorie că a scăzut bugetul pe Educaţie. Acesta este fake-news-ul din România”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Digi 24.

Premierul a reiterat şi măsurile luate pentru bugetele locale.

„Noi am crescut cu trei procente alocarea directă la bugetele locale. Am luat decizia de a lua de pe spinarea bugetelor locale 50% din cheltuielile sociale”, a conchis Orban.

Referitor la subiect, Florin Cîţu a declarat că bugetele pentru Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu scad, ci dimpotrivă, cresc cu 100 de milioane, respectiv 800.000 de lei. Ministrul Finanţelor a precizat că a fost necesară alocarea a trei miliarde de lei pentru CNAS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici