Ludovic Orban arată spre USR PLUS: „Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii”

  • Modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii este privit cu îngrijorare, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban.
  • Orban precizează că USR PLUS are răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Vlad Voiculescu.
  • Dan Barna: „Nu a fost niciun moment în discuţie, în coaliţie, să fie demis sau să se retragă”.
442 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban arată spre USR PLUS: „Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii”

Ludovic Orban: ”Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii”

Modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii este privit cu îngrijorare, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, care precizează că USR PLUS are răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Vlad Voiculescu.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că a fost, ca orice cetăţean, afectat de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor.

„Înţelegem nevoia de creştere a numărului de paturi la ATI. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital Covid trebuie să urmeze nişte paşi şi transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienţilor în cele mai bune condiţii. În ceea ce priveşte chestiunea legată de Vlad Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR PLUS răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Voiculescu aparţine partidului care îl susţine”, a spus Orban.

De asemenea, preşedintele PNL a precizat că liberalii privesc „extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii”.

El mai spune că exigenţa liberalilor faţă de modul cum e condus Ministerul Sănătăţii este maximă.

„Noi susţinem foarte clar dreptul premierului care, atunci când consideră că un ministru afectează buna funcţionare a guvernului, nu-şi îndeplineşte atribuţiile şi nu pune în practică programul de guvernare şi generează situaţii care pot pune în pericol buna desfăşurare a guvernului, premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv. De asemenea, cred că fiecare partid din coaliţie trebuie să aibă o evaluare a proprilor miniştri şi atunci când un ministru nu-şi face treaba partidul care l-a propus să solicite schimbarea”, adaugă preşedintele PNL.

Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătăţii, a anunţat liderul USR, Dan Barna: „Nu a fost niciun moment în discuţie, în coaliţie, să fie demis sau să se retragă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici