Ludovic Orban şi Angela Merkel au dezbătut telefonic subiectul lucrătorilor sezonieri români. Cum a decurs discuţia

  • Cancelarul German Angela Merkel l-a sunat pe premierul Ludovic Orban
  • Printre subiectele abordate se numără şi situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania
  • Merkel s-a arătat preocupată de protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania
5445 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban şi Angela Merkel au dezbătut telefonic subiectul lucrătorilor sezonieri români. Cum a decurs discuţia

Convorbire telefonică între Ludovic Orban şi Angela Merkel. Lucrătorii sezonieri subiectul principal al discuţiei

Cancelarul German Angela Merkel l-a sunat pe premierul Ludovic Orban. Subiectul discuţiei l-a constituit situaţia lucrătorilor sezonieri din Germania, dar şi întărirea relaţiilor bilaterale.

"Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin şi, personal, a domniei sale, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania", se arată într-un comunicat de presă emis, miercuri de Guvernul României.

Merkel a mai transmis că Guvernul Federal a modificat legislaţia muncii pentru a oferi un grad sporit de protecţie socială angajaţilor români.

"Guvernul federal a iniţiat, de altfel, cu promptitudine, modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români. A subliniat, în acelaşi scop, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru", se mai arată în comunicat.

În lunile aprilie şi mai zeci de mii de români au plecat în Germania ca muncitori sezonieri. Majoritatea au fost cooptaţi pentru munci agricole, în special pentru a culege sparanghel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici