Lupta pentru putere în PMP. Mocanu solicită demisia lui Diaconescu pentru lipsa de realism

Liderul PMP Buzău, Adrian Mocanu, îi cere lui Cristian Diaconescu să demisioneze din funcţia de preşedinte al formaţiunii: „Din păcate, formula de conducere încropită după alegerile generale din 2020 nu a răspuns aşteptărilor mari pe care membrii PMP le aveau”.

1080 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru putere în PMP. Mocanu solicită demisia lui Diaconescu pentru lipsa de realism

Sursa foto: MediafaxFoto

„Partidul Mişcarea Populară trece prin momente dificile, într-un moment în care este nevoie de unitate, strategie politică clară şi fermitate la vârful PMP. Din păcate, formula de conducere încropită după alegerile generale din 2020 nu a răspuns aşteptărilor mari pe care membrii PMP le aveau, în primul rând, de la domnul preşedinte Cristian Diaconescu. Este motivul principal pentru care Buzăul a votat, pe 12 ianuarie, pentru o schimbare radicală la vârful partidului, marcată în cadrul unui Congres, convocat de Colegiul Naţional al PMP pe 19 februarie 2022”, scrie de Facebook preşedintele PMP Buzău, Adrian Mocanu.

El îi cere demisia preşedintelui partidului, Cristian Diaconescu.

„Dovedind o lipsă de realism pe care nu i-o bănuia nimeni, domnul Cristian Diaconescu a iniţiat o campanie mincinoasă de demonizare a majorităţii filialelor judeţene ale PMP, nerecunoscand legalitatea evidentă a deciziilor Colegiului Naţional şi adoptând declaraţii care nu fac bine partidului. De aceea, Filiala Judeţeană a PMP Buzău cere demisia de urgenţă a domnului Cristian Diaconescu din funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară şi respectarea deciziei statutare de convocare a Congresului PMP pe 19 februarie”, conchide Mocanu.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a respins, joi, informaţiile apărute pe pagina de Facebook a formaţiunii, potrivit căreia membrii conducerii au decis organizarea unui congres: „Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale”.

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naţionali. În partid sunt mai multe tabere care fie doresc să fuzioneze cu PNL, fie doresc să colaboreze cu liberalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici