Macovei către Ponta: Ultimul premier care vorbea despre "agenturile străine" se numea Dăscălescu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei răspunde acuzaţiilor premierului Victor Ponta că ea este finanţată pentru a reprezenta interese româneşti, amintind că ultimul premier al României care vorbea despre "agenturile străine" se numea Constantin Dăscălescu.

449 afișări
Imaginea articolului Macovei către Ponta: Ultimul premier care vorbea despre "agenturile străine" se numea Dăscălescu

Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am auzit că Victor Ponta a declarat astăzi că sunt «finanţată» de cei care vor ca România să fie o ţară instabilă. Ultimul premier al României care vorbea despre «agenturile străine» se numea Constantin Dăscălescu, premierul lui Ceauşescu. Ponta rezumă astfel doctrina bătrânei Securităţi, potrivit căreia România este înconjurată de duşmani fioroşi de care trebuie să se apere precum o cetate asediată", arată Macovei, într-o declaraţie remisă luni agenţiei MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a răspuns, luni, atacurilor lui Laszlo Tokes, el acuzându-l pe acesta de limbaj horthyst şi de faptul că, împreună cu Monica Macovei, reprezintă de 20 de ani interese antiromâneşti.

"Eu văd atacurile domnului Laszlo Tokes şi mă bucur pentru că domnul Tokes, ca şi doamna Monica Macovei, au reprezentat în ultimii 20 de ani interesele străine îndreptate împotriva României. Atacurile lui Tokes împotriva stabilităţii României şi a reprezentanţilor legitimi ai minorităţii maghiare, anume UDMR, au legătură cu faptul că de ani de zile Tokes şi Macovei sunt reprezentanţii intereselor antiromâneşti", a spus Ponta.

El a susţinut că Tokes şi Macovei sunt finanţaţi şi sunt reprezentanţi ai celor care vor ca România să fie o ţară instabilă şi ai celor care vor ca România să fie atacată din toate părţile.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că "regimul Ponta este continuatorul unei moşteniri retrograde comuniste" şi că "este înspăimântator că după 23 de ani de la Revoluţie mai există manifestările unui regim postcomunist cu faţă umană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici