Macron, escală la Bucureşti. Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Franţei

Avionul preşedintelui Franţei Emmanuel Macron a făcut sâmbătă dimineaţa o escală tehnică la Otopeni. Ministrul Bogdan Aurescu s-a întâlnit în acest timp cu ministrul de Externe al Franţei Catherine Colonna.

1061 afișări
Imaginea articolului Macron, escală la Bucureşti. Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Franţei

Avionul preşedintelui Franţei Emmanuel Macron a făcut sâmbătă dimineaţa o escală tehnică la Otopeni. Ministrul Bogdan Aurescu s-a întâlnit în acest timp cu ministrul de Externe al Franţei Catherine Colonna.

Avionul cu care preşedintele Franţei Emmanuel Macron se întoarce din vizita în China a făcut sâmbătă dimineaţa o escală tehnică la Otopeni. Preşedintele nu a părăsit aeroportul.

În timpul escalei, Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu ministrul de Externe al Franţei Catherine Colonna.

„O discuţie foarte bună cu ministrul Colonna în timpul escalei preşedintelui Macron la Bucureşti.

Am discutat despre rezultatele vizitei în China, situaţia regională de securitate şi necesitatea de a consolida Flancul Estic al NATO în regiunea Mării Negre”, a anunţat pe Twitter Bogdan Aurescu.

Acesta susţine că a subliniat importanţa ridicării Grupului tactic NATO din România la nivelul de brigadă şi a prepoziţionării de echipamente.

„Am salutat sprijinul acordat de Franţa vecinilor noştri vulnerabili - în special Republicii Moldova - şi demersurile active întreprinse de Franţa pentru aderarea României la Schengen”, a mai transmis ministrul Bogdan Aurescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici