MAE: Am luat notă de declaraţiile lui Medvedev, sperăm că Rusia va dovedi responsabilitate

MAE a precizat, vineri că a luat notă de declaraţiile preşedintelui rus Dmitri Medvedev cu privire la dezvoltarea de către NATO a capacitaţii de apărare antirachetă, ministerul exprimându-şi speranţa că partea rusă va da dovadă de responsabilitate.

452 afișări
Imaginea articolului MAE: Am luat notă de declaraţiile lui Medvedev, sperăm că Rusia va dovedi responsabilitate

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"MAE român îşi exprimă speranţa că partea rusă va da, în continuare, dovadă de responsabilitate şi va răspunde favorabil disponibilităţii NATO de a dezvolta un parteneriat strategic între Alianţă şi Federaţia Rusă", a precizat ministerul.

MAE a reamintit că România, ca stat membru NATO, acţionează în solidaritate cu aliaţii săi, iar poziţia aliată privind declaraţia preşedintelui rus Medvedev a fost formulată recent de către Secretarul General al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

Ministerul de Externe subliniază totodată că deciziile Summit-ului NATO de la Lisabona privind cooperarea NATO-Rusia în domeniul apărării antirachetă reprezintă cea mai bună bază politică pentru dezvoltarea conlucrării în domeniu.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a ameninţat miercuri că ar putea ordona, în caz de nevoie, luarea unor măsuri pentru distrugerea sistemelor de detecţie şi de control din cadrul scutului antirachetă al NATO. Dmitri Medvedev a ameninţat că Rusia ar putea instala sisteme de rachete nucleare Iskander în enclava Kaliningrad, dacă Statele Unite vor continua să aplice fără concesii planul scutului antirachetă din Europa.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici