Mai mulţi români din Marea Britanie, decoraţi de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, mai multe decrete de decorare mai multor români „pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii, cercetării şi culturii româneşti în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord”.

614 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi români din Marea Britanie, decoraţi de Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 23 august 2022, o serie de decrete de decorare, informează Administraţia Prezidenţială.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii, cercetării şi culturii româneşti în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F - „Promovarea culturii”, Mihaelei Roxana Niţe soprană, profesor de pian, Oanei Stanciu, artist vizual şi Florinei Stoica, economist, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H - „Cercetarea ştiinţifică”, Aurorei Constantin, profesor universitar doctor, Şcoala de Informatică, Universitatea din Edinburgh, lui Ştefan Dascălu, cercetător în imunologie şi epidemiologie teoretică, Universitatea Oxford, şi Deliei Dimitriu, doctor, profesor cercetător, Universitatea Metropolitană Manchester.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, în plan ştiinţific şi medical, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Alinei Chefani, medic, cercetător patolog, Institutul de Cancer Poundbury din Dorchester, şi lui Gabriel Corneliu Oniscu, medic, director, Centrul de Transplant din Edinburgh.

Totodată, în semn de apreciere pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, în calitate de voluntari, pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler doctorului Elisabeth Pop, ofiţer principal de politici de integrare socială, participare civică şi democratică, Primăria Londrei, Cameliei-Luisa Popa , specialist în relaţii cu publicul şi Andreei-Lizica Salvage, jurnalist, asistent social.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici