Marea Neagră, zonă de securitate extrem de importantă pentru România şi statele NATO şi UE

Marea Neagră se constituie într-o zonă de securitate extrem de importantă atât pentru România, cât şi pentru statele membre NATO şi statele membre ale Uniunii Europene, a declarat, miercuri, la Constanţa, de Ziua Marinei, preşedintele Traian Băsescu.

1 afișare
Imaginea articolului Marea Neagră, zonă de securitate extrem de importantă pentru România şi statele NATO şi UE

Băsescu: Marea Neagră, zonă de securitate extrem de importantă pentru România şi statele NATO şi UE

"România are obligaţia să privească cu responsabilitate nu doar la interesul ei de securitate, dar trebuie să fie o pavăză la graniţa estică a NATO. Misiunile ei au devenit tot mai complexe. România este un partener de nădejde pentru UE şi NATO", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că România va fi o ţară care va milita pentru o Mare Neagră sigură, o ţară care să asigure transferul de resurse energetice spre Europa şi care va preţui şansa de a avea ieşire la mare.

Potrivit lui Băsescu, în perioada următoare, forţele navale române vor continua procesul de modernizare şi dotare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici