Marian Preda: Regionalizarea şi modificarea Constituţiei se fac în spatele uşilor închise

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, susţine că regionalizarea şi modificarea Constituţiei se fac "în spatele uşilor închise", pentru interese personale, spunând că desemnarea unor "suprabaroni" care să conducă regiunile este una dintre primele măsuri în discuţie.

555 afișări
Imaginea articolului Marian Preda: Regionalizarea şi modificarea Constituţiei se fac în spatele uşilor închise

Preşedintele Mişcării Populare, Marian Preda (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că "procesele de revizuire a Constituţiei şi regionalizarea se desfăşoară în spatele uşilor înschise şi nu reprezintă deloc interesul naţional".

"Se reprezintă, mai degrabă, interese de grup", a spus Preda.

El a afirmat că modelele pe care le propune actuala putere duc la "divizarea ţării" şi pleacă de la premisa "unei ţări federale, deşi este evident că România este stat naţional".

Marian Preda a afirmat că regionalizarea care se face este "de sus în jos".

"Se vorbeşte despre o cameră a Parlamentului în care să fie reprezentanţii regiunilor. Se vorbeşte despre o regionalizare de sus în jos. Primele măsuri spre care se uită toţi sunt stabilirea centrelor de regiune şi desemnarea şi apoi alegerea unor suprabaroni, a unor şefi ai regiunilor, în loc să se înceapă de jos în sus, iar modalităţile de desemnare a unor persoane în funcţii de conducere în regiune să fie ultimele în acest proces care ar trebui să dureze mulţi ani, poate chiar zece sau mai mulţi, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări. Aşa este când nu se porneşte de la interesul naţional, ci de la un interes personal, interes de grup", a spus preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

La rândul său, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că referendumul pe care îl propune preşedintele Traian Băsescu, pentru a fi introduse în Constituţie numărul maxim de 300 de parlamentari şi Parlament unicameral, nu este "un scop în sine", ci un "mijloc de presiune asupra politicienilor de a ţine cont de voinţa românilor".

"Obiectivul cel mai important nu este să avem încă un referendum. Obiectivul este ca actuala Constituţie să includă rezultatul referendumului din 2009, adică 300 de parlamentari şi Parlament unicameral. Referendumul pe care preşedintele l-a propus este un mijloc de presiune asupra politicienilor de a ţine cont de voinţa românilor. Nu este un scop în sine referendumul", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit acestuia, ignorarea referendumului din 2009 va duce la o "Constituţie împotriva românilor".

Membrii fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară - Marian Preda, Cristian Diaconescu, Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Cristian Hriţuc şi Georgeta Condur - au participat, duminică, la o întâlnire cu membrii fundaţiei din judeţul Sibiu.

Potrivit datelor furnizate de aceştia, în judeţul Sibiu sunt peste o sută de membri, 40 dintre ei participând la discuţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici