Marko Bela a reafirmat susţinerea UDMR pentru Iohannis la funcţia de premier

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, în faţa susţinătorilor sosiţi la Oradea din toate judeţele Transilvaniei, pentru lansarea candidaturii la Preşedinţie a lui Kelemen Hunor, că Uniunea îl susţine în continuare pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

26 afișări
Imaginea articolului Marko Bela a reafirmat susţinerea UDMR pentru Iohannis la funcţia de premier

Marko Bela a reafirmat susţinerea UDMR pentru Iohannis la funcţia de premier (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Marko Bela a folosit o metaforă pentru a arăta cât de importantă este susţinerea pentru această demnitate a unui exponent al unei minorităţi naţionale din România.

"Cândva, înainte de 1989, veneam la Oradea ca să fiu mai aproape de Budapesta, aşa şi acum, dar astă-seară (n.r. - luni seară) am venit la Oradea mai ales ca să vedem mai bine Bucureştiul şi să vedem ce se va întâmpla în curând acolo. Iar primul lucru pe care îl văd este Palatul Victoria, unde premier este Klaus Iohannis, un neamţ, apoi mă uit la Cotroceni ca să văd un preşedinte ungur, Kelemen Hunor. Aşa-i că e un vis frumos? Dar uite, visul cu un prim-ministru neamţ se apropie de realitate", a spus Marko Bela.

De asemenea, preşedintele UDMR le-a vorbit celor aproximativ 3.000 de persoane prezente în sala Sporturilor din Oradea despre faptul că adevăratul arbitru al politicii de la Bucureşti este UDMR.

"Cel mai important drept al nostru este acela de a interveni şi de a avea un cuvânt de spus în ţara noastră. Am fost şi la guvernare, iar recent, când am constatat că Guvernul care era nu putea să mai meargă, el a fost scos datorită UDMR. Fireşte, împreună cu partidele româneşti cu care am creat o majoritate aptă să guverneze şi să ofere soluţii în situaţia dificilă de azi", a spus Marko Bela.

Reprezentanţii UDMR nu au participat la întâlnirea de duminică seară, de la Senat, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar au anunţat că îl susţin pe acesta pentru funcţia de premier.

Vicepreşedintele executiv al Uniunii, Borbely Laszlo, a motivat decizia UDMR de a nu participa la întâlnirea de duminică prin faptul că niciun reprezentant al UDMR nu se afla în Bucureşti, mai ales că ora stabilită pentru întâlnire s-a schimbat de trei ori.

"Noi îl susţinem în continuare pe domnul Klaus Iohannis. Am vorbit deja cu dumnealui, i-am spus că nu mai suntem în Bucureşti", afirma Borbely.

La întâlnirea de la Senat cu Klaus Iohannis, care a durat circa o oră şi jumătate, au participat, din partea PSD, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Dan Nica, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Bogdan Niculescu Duvăz, din partea PNL Relu Fenechiu, Mihai Voicu, Dan Radu Ruşanu, Radu Stroe, din partea PC Daniela Popa, din partea grupului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici