Marko Bela: Nu dorim să facem parte dintr-o coaliţie guvernamentală "de dragul puterii"

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că Uniunea nu doreşte "cu orice preţ" să facă parte dintr-o coaliţie guvernamentală şi că va intra într-o astfel de formulă numai dacă vor exista parteneri consecvenţi, dacă toţi cei implicaţi vor fi egali şi vor acţiona pe bază de reciprocitate.

21 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Nu dorim să facem parte dintr-o coaliţie guvernamentală "de dragul puterii"

Marko Bela: Nu dorim să facem parte dintr-o coaliţie guvernamentală "de dragul puterii" (Imagine: Mediafax Foto)

"Dorim să guvernăm decât pe bază de parteneriat, unde toţi participanţii sunt egali şi acţionează pe bază de reciprocitate", a spus liderul Uniunii, care a subliniat că organizaţia nu doreşte să facă parte dintr-o coaliţie guvernamentală "de dragul puterii".

Potrivit lui Marko, UDMR a fost mandatată, prin vot, de 440.000 de alegători şi, implicit de minoritatea maghiară, cu răspunderea pentru continuarea reformei, pentru realizarea programului electoral al Uniunii şi pentru continuarea activităţii de guvernare, "instrumentul cel mai eficient" pentru realizarea dezideratelor UDMR.

Marko a spus că prezenţa în coaliţia de guvernare ar reprezenta un instrument eficient pentru realizarea dezideratelor UDMR.

Pe de altă parte, Marko a menţionat că UDMR poate să să-şi reprezinte programul foarte consecvent şi în opoziţie, dar că Uniunea a considerat că o continuare a dialogului interetnic şi la nivel guvernamental ar fi benefic şi în anii următori.

"Opoziţia în acest moment şi în acestă perioadă înseamnă mai puţine compromisuri şi o situaţie mai confortabilă într-o perioadă în care ţara este în criză", a opinat liderul UDMR.

Citeşte şi:

Marko Bela: PSD doreşte să îşi asume electoratul PRM

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Boc: PDL va continua discuţiile cu cele două partide care şi-au anunţat disponibilitatea

Tăriceanu: PNL nu e oficial în opoziţie

Miercuri se anunţă premierul

Marko Bela se declară convins că PDL nu se va dezice de UDMR

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici