Marko: Dacă există şansa reformei şi a lărgirii drepturilor minorităţilor, UDMR rămâne în coaliţie

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, că, dacă există şansa reformei şi a lărgirii drepturilor minorităţilor, Uniunea va merge mai departe alături de partenerii de coaliţie.

25 afișări
Imaginea articolului Marko: Dacă există şansa reformei şi a lărgirii drepturilor minorităţilor, UDMR rămâne în coaliţie

Marko: Dacă există şansa reformei şi a lărgirii drepturilor minorităţilor, UDMR rămâne în coaliţie (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Dacă nu sunt îndeplinite aceste condiţii, atunci, bineînţeles că se pune sub semnul întrebării ideea de coaliţie, ideea de alianţă şi ideea de guvernare din partea UDMR", a arătat el.

El a spus că UDMR, atunci când şi-a asumat răspunderea guvernării împreună cu PDL, cu minorităţile naţionale, împreună cu grupul independenţilor, a avut argumentele necesare pentru a-şi asuma această răspundere.

Liderul Uniunii a menţionat că reprezentanţii organizaţiei au considerat că trebuie să contribuie la rezolvarea problemelor de interes general, inclusiv în ceea ce priveşte criza economică şi soluţiile date la această criză.

"În acelaşi timp, am considerat că asumându-ne guvernarea avem posibilitatea de a duce mai departe, împreună cu alţii, o reformă privind societatea din România, care ar avea drept scop descentralizarea administraţiei, raţionalizarea administraţiei, raţionalizarea şi descentralizarea tuturor deciziilor importante. (...) Iar, în acelaşi timp, am considerat că astfel vom avea posibilitatea de a duce mai departe lărgirea drepturilor minorităţilor", a arătat senatorul UDMR.

Potrivit afirmaţiilor sale, dacă există întrunite aceste condiţii şi există şansa realizării acestor obiective, atunci UDMR îşi asumă în continuare răspunderea guvernării.

"UDMR nu poate să meargă într-o coaliţie care nu reuşeşte să impună ideea de reformă", a adăugat însă Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici