Mazăre despre acciza la carburanţi: Nu îmi place. Benzina în România e mai scumpă decât în alte ţări

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu este de acord cu acciza la carburanţi şi spune că trebuia găsită o altă soluţie deoarece "şi aşa benzina în România este mai scumpă decât în foarte multe ţări europene".

418 afișări
Imaginea articolului Mazăre despre acciza la carburanţi: Nu îmi place. Benzina în România e mai scumpă decât în alte ţări

Radu Mazăre Victor Ponta (Imagine: Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)

Radu Mazăre a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că indiferent unde ar merge banii colectaţi în urma aplicării accizei la carburanţi, nu trebuia luată o asemenea decizie.

"Nu îmi place, dar nu am fost consultat. De ce nu îmi place? Pentru că nu cred că este bine să mai punem taxe şi să apăsăm. Fug ca dracul de tămâie de a creşte taxele în Constanţa. Nu cred că este bine indiferent unde ar merge banii respectivi. Eu înţeleg că banii respectivi ar fi trebuit să meargă la drumuri. Cred că trebuiau găsite alte soluţii, nu creşterea taxelor. Şi aşa benzina în România este mai scumpă decât în foarte multe ţări europene civilizate, dezvoltate, din Vest. O să ajungem ca turcii, numai pe la turci e 2 euro şi ceva, mai scumpă ca în Germania”, a declarat Radu Mazăre.

El a spus însă că se ocupă doar de bugetul local, nu şi de cel naţional.

"Eu fac bugetul local, nu fac bugetul central. Dacă voiam să fac bugetul central, mă duceam să fiu prim-ministru. Nu vreau, stau primar", a precizat Radu Mazăre.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

Marţi, premierul Victor Ponta a declarat că acciza la carburanţi nu e prevăzută în Legea bugetului pe 2014, ci în altă lege, el arătând că preşedintele Traian Băsescu foloseşte această "păcăleală" ca pretext pentru a nu semna Memorandumul cu FMI, problema sa fiind legată de Comisia de anchetă.

Acciza de 7 eurocenţi va fi introdusă la litrul de benzină sau motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici