Meleşcanu: Retragerea trupelor din Irak - obiectiv politic

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, la Timişoara, că formaţiunea politică din care face parte va menţine în continuare ideea retragerii trupelor din teatrele de operaţiuni amplasate în zone îndepărtate, cum ar fi Irakul.

1 afișare
Imaginea articolului Meleşcanu: Retragerea trupelor din Irak - obiectiv politic

Meleşcanu: Retragerea trupelor din Irak - obiectiv politic

"Este una dintre iniţiativele noastre şi în continuare considerăm că această temă a prezenţei trupelor militare în Irak trebuie să facă obiectul unei dezbateri publice. E bine ca deciziile să nu fie luate undeva într-un cerc restrâns, ci şi pe baza consultării oamenilor", a spus Meleşcanu, adăugând că retragerea trupelor trebuie discutată şi cu aliaţii, iar sprijinul militar român ar trebui concentrat spre zona Balcanilor.

"Dincolo de acest obiectiv care rămâne, suntem foarte conştienţi de nevoia de a avea credibilitate, de a ne respecta angajamentele şi orice dezbatere pe care o vom avea în viitor pe această temă, chiar dacă vom ajunge la decizia retragerii trupelor, ea ar trebuie să se facă în urma unor consultări şi negocieri cu ţările aliate, depindem de ei şi ei depind de noi. Orice plecare intempestivă nu se poate într-o asemenea coaliţie multinaţională sau, în general, în teatre ca Afganistanul să iei o decizie şi să pleci, pentru că foarte mulţi depind de tine. Pentru noi rămâne un obiectiv politic, în continuare, de a reduce prezenţa noastră în aceste zone mai îndepărtate şi de a ne concentra pe acţiuni de sprijin pe zona Balcanilor şi în alte regiuni", a precizat Meleşcanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici