Mihai Enache la staţia de metrou Tudor Arghezi: investiţii finalizate, dar călătorii în aşteptare

Staţia de metrou Tudor Arghezi este neatractivă pentru călători pentru că trenurile vor funcţiona în sistem pendulă, spune Mihai Enache, candidat AUR la PMB şi persoana care a coordonat acest proiect.

1629 afișări
Imaginea articolului Mihai Enache la staţia de metrou Tudor Arghezi: investiţii finalizate, dar călătorii în aşteptare

Mihai Enache

„Staţia şi linia de metrou sunt gata de aproape un an, în martie a fost efectuată recepţia, s-au mai pierdut câteva luni cu procedurile birocratice, însă astăzi nu există trenurile de metrou care să asigure integrarea staţiei în circuitul normal al Magistralei M2. Trenurile contractate de Metrorex trebuiau să ajungă începând cu luna iunie 2022, dar azi nu avem nici măcar un termen clar pentru livrarea primei garnituri. Din această cauză, trenurile în staţia Arghezi vor funcţiona în sistem pendulă, ceea ce va face staţia neatractivă pentru călători. A fost o muncă intensă, am deschis noi drumuri şi am dat un exemplu de bună practică cu această construcţie, însă simt un gust amar pentru că nu va putea fi utilizată la capacitate maximă”, spune Mihai Enache, candidat AUR la PMB şi persoana care a coordonat proiectul staţiei de metrou Tudor Arghezi (Magistrala M2, Berceni Pipera).

El aduce în atenţia publicului faptul că, deşi lucrările au finalizate, lipsa trenurilor constituie o problemă semnificativă.

Enache afirmă că, deşi construcţia a fost finalizată cu un an în urmă, aceasta a fost operaţionizată abia acum, însă nu va putea deservi călătorii la un standard optim.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici