Ministerul Finanţelor a finanţat 65 de proiecte de investiţii cu impact major în economie în 2022

  • Ministerul Finanţelor a aprobat în acest an un ajutor de stat în valoare de 2,8 miliarde de lei pentru 65 de proiecte de investiţii.
  • Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 8 miliarde de lei şi vor genera peste 9500 de noi locuri de muncă, anunţă ministerul.
209 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a finanţat 65 de proiecte de investiţii cu impact major în economie în 2022

„Finanţarea cu ajutor de stat a fost acordată prin cele două scheme administrate de MF, H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie şi H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă”, au explicat reprezentanţii MF.

Domeniile de activitate ale proiectelor de investiţii sunt: industria auto, alimentară, aeronautica, fabricarea utilaje electrice si electronice, fabricare articole din mase plastice, constructii şi fabricarea materialelor de constructii, reciclarea deşeurilor, Horeca, servicii medicale şi industria IT.

„Astfel, în baza HG nr.807/2014 au primit finanţare 50 proiecte de investiţii, în valoare totală de 6,58 miliarde lei, prin care vor fi create 5.426 noi locuri de muncă, iar ajutorul de stat aprobat este de peste 2,19 miliarde lei. Proiectele de investiţii vor contribui cu peste 3,15 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite. În baza HG nr.332/2014 s-au aprobat spre finanţare 15 proiecte de investiţii, în valoare totală de peste 1, 35 miliarde lei, care vor crea 4.162 noi locuri de muncă şi pentru care s-a aprobat un ajutor de stat în valoare totală de 567,242 milioane lei. Proiectele de investiţii vor contribui cu peste 1,65 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite”, a precizat Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici