Ministerul Sportului: Strategia Naţională pentru Sport intră în lucru. Va fi gata în decembrie

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că Guvernul a aprobat memorandumul pentru constituirea grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei naţionale pentru sport, care va fi gata în luna decembrie.

170 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sportului: Strategia Naţională pentru Sport intră în lucru. Va fi gata în decembrie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului, grupul interministerial va fi format din viceprim-ministrul Kelemen Hunor, ministrul Tineretului si Sportului, dar şi din secretari de stat din mai mai multe ministere, printre care cel al Educaţiei, al Sănătăţii, al Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, grupul de lucru va analiza şi va propune cooptarea unor reprezentanţi din mediul academic şi constituirea unor grupuri consultative.

Calendarul privind elaborarea proiectului Strategiei Naţionale pentru Sport prevede elaborarea acesteia în lunile martie-decembrie, cu organizarea unor dezbateri în a doua jumătate a anului.

„În cadrul mecanismelor de participare, vor avea loc dezbateri periodice ale capitolelor elaborate cu Grupurile consultative şi reprezentanţii SGG, analizarea periodică de către Grupurile consultative a materialelor elaborate, dezbateri cu mişcarea sportivă, federaţiile sportive naţionale, COSR, cluburile sportive reprezentative etc., iar la finalul etapei de elaborare se va organiza o conferinţă de prezentare a Strategiei, documentul fiind pus în consultare publică”, a transmis Ministerul Sportului.

Etapa finală va presupune avizarea strategiei de ministere şi aprobarea prin Hotărâre de Guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici