Ministerul Transporturilor va fi anchetat de o comisie parlamentară

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, marţi, înfiinţarea Comisiei de anchetă privind activitatea desfăşurată de Ministerul Transporturilor în perioada 2005-2009, comisia urmând să aibă 11 membri, faţă de 9 cât fusese propus.

18 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor va fi anchetat de o comisie parlamentară

Ministerul Transporturilor va fi anchetat de o comisie parlamentară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderii de grup decid, după Biroul Permanent, modul de reprezentare în comisie a partidelor parlamentare. Reprezentanţii independenţilor, susţinuţi de PDL, invocă faptul că sunt grup parlamentar şi au dreptul de reprezentare în cadrul comisiei, în timp ce PSD şi PNL afirmă că formula comisiei trebuie să respecte algoritmul politic rezultat din alegeri, independenţii neavând drept de reprezentare.

Propunerea de înfiinţare a comisiei de anchetă, componenţa acesteia şi eventuala includere a independenţilor vor fi supuse votului plenului Senatului.

Comisia de anchetă a fost înfiinţată pentru investigarea condiţiilor de legalitate prin care au fost încheiate contractele, respectiv modificarea valorii acestora, ca urmare a schimbărilor soluţiilor tehnice iniţiale, la proiectele derulate de Ministerul Transporturilor şi CNADNR în perioada 2005-2009.

Solicitarea de majorare a numărului de membri din comisia de anchetă a fost făcută de PDL şi a fost aprobată de Biroul Permanent al Senatului.

PSD a propus ca din comisia de anchetă să facă parte senatorii Marius Bota, iniţiator al înfiinţării comisiei, Dan Şova şi Cosmin Nicula.

PNL a propus ca din comisie să facă parte Liviu Titus Paşca şi Marius Nicoară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici