Ministrul Apărării spune că România nu va fi implicată în eventualul război Rusia-Ucraina

  • Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu.
  • El apreciază că nu se impune convocarea unei şedinţe extraordinare a CSAT din cauza situaţiei de la graniţa Ucrainei.
10600 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării spune că România nu va fi implicată în eventualul război Rusia-Ucraina

Ministrul Apărării spune că România nu va fi implicată în eventualul război Rusia-Ucraina

„Pentru cei care sunt îngrijoraţi - în primul rând, NATO, aşa cum a anunţat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacţiona, indiferent de ceea ce se întâmplă la graniţa Ucrainei. Nu va reacţiona militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacţionează militar decât dacă sunt ameninţate ţări care sunt în NATO”, spune la TVR Vasile Dîncu.

El susţine că România nu va fi implicată într-un eventunal război.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe,. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei. Deci România este doar parte a NATO şi reacţionează împreună cu Alianţa, în armonie şi într-o strategie foarte coerentă”, adaugă ministrul Apărării..

Dîncu a apreciat că nu se impune convocarea unei şedinţe extraordinare a CSAT din cauza situaţiei de la graniţa Ucrainei.

„Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranţă vom avea şi şedinţa CSAT, nu şedinţe de urgenţă, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm şi nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropierea un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândeşti ce se întâmplă cu migraţiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situaţie indirectă...”, conchide Dîncu.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în mai multe rânduri că Alianţa Nord-Atlantică susţine suveranitatea Ucrainei şi va riposta prin sancţiuni economice şi financiare în cazul unei agresiuni a Rusiei, însă a subliniat că nu va exista o ripostă militară. „Garanţiile de securitate ale NATO nu se aplică Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dîncu,
ucraina,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici