Mircea Geoană, candidatul PSD pentru prezidenţiale

Mircea Geoană a declarat, joi, că membrii CExN au decis ca preşedintele PSD să candideze la preşedinţia României, că a primit propunerea cu "extrem de multă plăcere", că este convins că va câştiga cu sprijin din partea românilor şi de la Dumnezeu.

50 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană, candidatul PSD pentru prezidenţiale

Mircea Geoană, candidatul PSD pentru prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că CExN a decis convocarea unui Consiliu Naţional care să organizeze un Congres, menţionând că s-a luat hotărârea ca la Congres să fie recomandată desemnarea preşedintelui PSD pentru candidatura, din partea partidului, la funcţia supremă în stat.

"Am decis convocarea unui Consiliu Naţional care să aibă ca scop pregătirea unui Congres pentru desemnarea candidatului PSD la preşedinţia României. Îmi face extrem de multă plăcere şi sunt onorat de faptul că există astăzi, prin votul Comitetului Executiv Naţional, recomandarea ca preşedintele partidului să candideze pentru această funcţie importantă la conducerea României", a declarat Geoană după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN).

El a arătat că votul CExN a fost dat în unanimitate în favoarea recomandării ca Mircea Geoană să fie desemnat candidat la alegerile prezidenţiale.

"Urmează să stabilim un Consiliu Naţional în care să putem să avansăm Congresului această propunere pentru îndeplinirea formalităţilor statutare", a precizat Geoană, care a arătat că va recomanda Biroului Permanent Naţional (BPN) convocarea Consiliului Naţional înainte de începerea campaniei pentru europarlamentare, urmând ca la nivelul Consiliului Naţional să se stabilească data Congresului extraordinar pentru desemnarea candidatului.

Întrebat dacă lista candidaturilor la prezidenţiale rămâne deschisă, Geoană a precizat: "Din punct de vedere teoretic, da. Dar cred că decizia de astăzi, unanimitatea cu care Comitetul Executiv s-a pronunţat, clarifică lucrurile la PSD".

"Mă pregătesc să candidez şi sunt convins că, cu şanse bune, cu muncă multă şi cu puţin noroc de la Dumnezeu şi de la români, voi fi viitorul preşedinte al României", a menţionat Geoană.

El a menţionat, întrebat dacă s-a renunţat la ideea unui Congres la care să fie votată conducerea partidului, că evenimentul va avea rolul de a desemna candidatul la preşedinţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici