Mitrea: Astăzi mă gândesc foarte serios să nu mai candidez şi să nu particip la Congres

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, după CExN, că modul în care s-a votat pentru schimbarea Statutului partidului îl face să se gândească "serios" la a nu mai candida la preşedinţia partidului şi să nu mai participe la Congres.

16 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Astăzi mă gândesc foarte serios să nu mai candidez şi să nu particip la Congres

Mitrea: Astăzi mă gândesc foarte serios să nu mai candidez şi să nu particip la Congres (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Mitrea a caracterizat ziua de luni, în care Comitetul Executiv Naţional a decis, prin vot, să propună modificarea Statutului PSD în sensul votării conducerii centrale pe echipe, drept "o zi nu foarte bună pentru partid".

"Se pare că organizarea acestui congres a rămas subordonată unor decizii care, în mod evident, nu au fost luate într-un cadru statutar, deci, după mine, acest congres este ilegitim şi mă gândesc foarte serios că, în aceste condiţii, va trebui să îmi retrag candidatura şi mă gândesc serios şi să nu particip la Congres", a afirmat el.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, luni, prin vot, ca alegerea structurilor centrale de conducere să se facă în bloc, pe liste propuse de candidaţii la preşedinţia partidului, şi nu individual pentru fiecare funcţie.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, l-ar putea susţine pe Victor Ponta la preşedinţia PSD, Mitrea a spus: "Dacă decid să nu particip la Congres, atunci evident că nu o să susţin pe nimeni".

Întrebat dacă afirmaţia că se gândeşte să nu mai candideze echivalează cu un anunţ oficial al retragerii candidaturii, Mitrea a răspuns: "Astăzi mă gândesc foarte serios să nu mai candidez. Este evident că acest congres este un aranjament pe care nu pot să îl girez, pentru că asta duce la slăbirea foarte puternică a partidului, această împărţire pe echipe sau pe găşti, de fapt. Sigur, poate acum sunt încălzit, sunt mai nervos, dar, dacă ar fi să decid astăzi, ar fi să nu particip la Congres".

Întrebat cum comentează decizia lui Adrian Năstase de a nu mai candida la preşedinţia partidului, senatorul PSD a răspuns: "Se pare că el este mai puţin răbdător decât mine. Eu mă gândesc că se pot spune lucruri în Congres şi dacă nu candidez. Există posibilitatea, dacă nu îmi retrag candidatura, să depun o listă numai cu numele meu, nu cu o echipă întreagă, pentru a protesta faţă de modul de vot, care poate crea premisele spargerii partidului".

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat, luni, că a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al partidului, pentru că nu doreşte să participe la "un circ prost scris".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici