MO: Cele 16.301 buletine nu au fost tipărite

Monitorul Oficial anunţă că cele 16.301 buletine de vot pentru primarul general care apăreau în minus nu au fost de fapt tipărite, ci sunt "lipsuri peste marjele de eroare la numărarea mecanică", iar eroarea aparţine tipografiei, fiind declanşată şi o anchetă administrativă internă.

21 afișări
Imaginea articolului MO: Cele 16.301 buletine nu au fost tipărite

MO: Cele 16.301 buletine nu au fost tipărite (Imagine: Mediafax Foto)

Monitorul Oficial anunţă, într-un comunicat semnat de directorul Regiei, Liviu Moraru şi remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că "urmare a adresei 948/13.06.2008, primită la ora 17.52, prin care se semnala lipsa a 16.301 buletine de vot pentru alegerea primarului general al Municipiului Bucureşti, din cantitatea de 232.955 exemplare – reprezentând 291 de pachete şi o fracţie, toate aşezate pe un palet – preluată de Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 1, Sector 1, a fost deschisă o anchetă administrativă internă".

Din analiza clarificărilor cerute la Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 1, Sector 1 şi primite, sâmbătă, la ora 12.28, s-a confirmat că greşeala aparţine tipografiei.

"În fapt, cele 16.301 buletine de vot nu au fost tipărite, ci reprezintă lipsuri peste marjele de eroare la numărarea mecanică, înregistrate la o secvenţă de 42 din cele 291 de pachete, toate realizate în timpul schimbului III, din data 08.06.2008", explică Liviu Moraru.

De asemenea, el precizează că, la finalizarea anchetei administrative, vot fi anunţate măsurile disciplinare luate.

Reprezentantul PDL în Biroul Electoral al Sectorului 1, Marian Zlotea, a sesizat, vineri, în scris, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti asupra faptului că din lotul de buletine de vot pentru categoria primar general primite de la Monitorul Oficial lipsesc 16.301 buletine de vot.

Sâmbătă, Zlotea a cerut Ministerului Internelor, dar şi Camerei Deputaţilor, în subordinea căreia se află Monitorul Oficial, să dispună vericări referitoare la lipsa celor 16.301 de buletine de vot pentru primarul general al Capitalei.

Prefectura Bucureşti a anunţat, sâmbătă, că Monitorul Oficial (MO) şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine, dintr-o eroare la circuitul de tipărire, însă acest fapt nu afectează procesul electoral de duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici