Moţiunea simplă pe tema mineritului în Valea Jiului, respinsă în Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 67 voturi "pentru", 218 "împotrivă" şi 9 abţineri, moţiunea simplă iniţiată de PPDD şi susţinută şi de PDL, intitulată "Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian-Niţă".

160 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă pe tema mineritului în Valea Jiului, respinsă în Camera Deputaţilor

Moţiunea simplă pe tema mineritului în Valea Jiului, respinsă în Camera Deputaţilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Deputaţii PPDD şi PDL au acuzat, la dezbaterea moţiunii privind mineritul, că miniştrii din Guvernul Ponta sunt vinovaţi de situaţia grea din Valea Jiului, în timp ce deputaţii puterii au spus că guvernarea PDL nu a oferit nicio alternativă minerilor şi a avut "o strategie de vânzare la fier vechi".

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă pe tema Văii Jiului este "politicianistă", arătând că democrat-liberalii ar fi putut face investiţii în domeniul energetic, dar "nu au făcut nimic".

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a spus că atunci când a fost în Valea Jiului a fost aplaudat în picioare de mineri şi că moţiunea nu se referă la domeniul pe care îl gestionează el, arătând că a venit la dezbatere din solidaritate cu ministrul Energiei, Constantin Niţă.

Moţiunea a fost prezentată în plen de către deputatul PPDD Monica Iacob Ridzi.

În moţiune se solicita demisia miniştrilor Varujan Vosganian şi Constantin Niţă, arătându-se că sistemul energetic naţional, sub conducerea celor doi, trece prin cea mai gravă criză pe care a cunoscut-o România de-a lungul întregii sale istorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici