Vosganian, prezent la moţiunea pe problemele din Valea Jiului din solidaritate cu ministrul Niţă

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că atunci când a fost în Valea Jiului a fost aplaudat în picioare de mineri şi că moţiunea nu se referă la domeniul pe care îl gestionează el, arătând că a venit la dezbatere din solidaritate cu ministrul Energiei, Constantin Niţă.

118 afișări
Imaginea articolului Vosganian, prezent la moţiunea pe problemele din Valea Jiului din solidaritate cu ministrul Niţă

Vosganian spune că a venit la moţiunea pe problemele din Valea Jiului din solidaritate cu ministrul Niţă (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Am venit şi din sentiment de solidaritate cu ministrul Niţă. Timp de 2 ani am fost ministru al Energiei şi nu am primit nicio moţiune şi acum primesc o moţiune, când nu mai sunt ministru al Energiei", a precizat Vosganian.

El a spus că Ministerul Economiei nu se ocupă direct de energie, dar este dispus să "dialogheze", însă "nu în formula de incriminat".

Vosganian a arătat că în mandatul său a lăsat un protofoliu bun, acţionând pentru retehnologizarea unor hidrocentrale, a încheiat modernizarea centralei de la Paroşeni şi s-a întors în Valea Jiului de câteva ori.

"Minerii m-au aplaudat în picioare", a mai spus Vosganian, adăugând că , în semn de respect pentru mineri, va duce la capăt ce a promis în programul de închidere a minelor.

"Vin în faţa dumneavoastră pentru a dialoga, dar dacă dezbaterea rămâne cantonată doar într-o zonă de dezbatere locală şi să-i faceţi pe mineri să uite ce aţi făcut în guvernarea dumeavoastră, atunci moţiunea rămâne doar un gest politic reprobabil şi cel mai bine ar fi să fie respinsă", a mai spus Vosganian.

Camera Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PPDD şi intitulată "Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian-Niţă", iar votul va fi dat în şedinţa de miercuri.

Moţiunea a fost prezentată în plen de către deputatul PPDD Monica Iacob Ridzi.

În moţiune se solicită demisia miniştrilor Varujan Vosganian şi Constantin Niţă, arătându-se că sistemul energetic naţional, sub conducerea celor doi, trece prin cea mai gravă criză pe care a cunoscut-o România de-a lungul întregii sale istorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici