Munteanu: Nu comentez prezenţa lui Roman în PNL. Nu vreau să declanşez o dezbatere contraproductivă

Marian Munteanu a declarat, vineri, că nu intenţionează să comenteze prezenţa lui Petre Roman în PNL, afirmând că va respecta deciziile partidului cu privire la problemele lui Petre Roman în condiţiile în care "abia i s-a deschis uşa" în PNL.

1379 afișări
Imaginea articolului Munteanu: Nu comentez prezenţa lui Roman în PNL. Nu vreau să declanşez o dezbatere contraproductivă

Petre Roman (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

„Partidele sunt construcţii ample. Depinde cui îi răspundeţi. Dacă îi răspundeţi unui om care ştie ce înseamnă politică vă va fi mai uşor pentru că nu întotdeauna într-un partid mare trebuie să găseşti oameni care să se aibă foarte bine”, a declarat Marian Munteanu, în şedinţa PNL Sector 1, întrebat de un tânăr de 22 de ani ce să le răspundă celor care îl întreabă de ce Marian Munteanu este susţinut de acelaşi partid din care face parte şi PPetre Roman

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc lui Petre Roman, precizând că a mers în calitate de martor să dea declaraţii în dosarul Mineriadei.

„Nu o să comentez acum prezenţa domnului Petre Roman în interiorul partidului pentru că nu vreau să declanşez o dezbatere contraproductivă. Punctele în care m-am despărţit foarte puternic de domnul Petre Roman în tinereţea mea sunt cele pentru care foarte mulţi cetăţeni s-au despărţit (de Petre Roman-n.r.). În timp oamenii se pot schimba. Eu am sperat că în timp domnul Petre Roman s-a schimbat. Acum văd anumite reacţii care nu au fost tocmai fireşti pentru un om politic cu atâta experienţă, dar în fine. Tot ce vreau să vă spun este că eu nu m-am schimbat (…) sunt un om corect, niciodată nu am învinuit pe cineva de nimic, dar sigur este o situaţie în care domnia sa se apără. El este pus sub acuzaţie în mod oficial de către Parchetul Militar. Nu pot nega acest lucru. Eu însumi am fost chemat la parchet de atâtea ori pentru a da declaraţii în calitate de martor cu privire la evenimentele din 1990”, spus Marian Munteanu.

Marian Munteanu a mai spus că va respecta deciziile PNL cu privire la situaţia lui Petre Roman, afirmâd că nu poate să ia decizii în partid când „abia i s-a deschis uşa”.

„Nu am avut o interesecţie directă cu domnia sa (…) problemele domnului Roman şi le va rezova singur fără amestecul meu. În rest, eu respect deciziile organizaţiilor PNL cu privire la aceste probleme pentru că vorba aceea abia mi s-a deschis uşa şi mi s-a spus bun venit. (nu pot-n.r.) să mă apuc acum să comentez lucrurile astea. Eu respect ceea ce se decide şi sigur că cei din conducere, oameni cu experienţă vor lua deciziile cele mai potrivite”, a spus Munteanu.

Munteanu a mai spus că Petre Roman este şi creştin ortodox. „Din câte am înţeles domnul Petre Roman este creştin ortodox. Aşa spunea în 1990. Bun, acum ce să fac, să spun că nu îmi place că sunt şi eu membru în BOR că este domnul Roman. În orice comunitate sunt sute, mii, milioane de oameni. Nu toţi sunt sfinţi, că, dacă am vrea să avem de a face cu sfinţii, am fi într-o comunitate restrânsă în care eu nu aş avea acces”, a mai spus Munteanu.

Petre Roman este urmărit penal în dosarul Mineriadei, după ce, la sfârşitul anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat solicitarea procurorului general de urmărire penală a fostului premier, a lui Victor Athanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici