Năstase crede că Băsescu va scoate PSD şi pe Boc drept "ţapi ispăşitori"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că, în opinia sa, în următoarea perioadă, preşedintele Traian Băsescu va începe să se disocieze de PSD şi de unii dintre membrii PDL, scoţându-i pe social-democraţi, dar şi pe premierul Emil Boc drept "ţapi ispăşitori".

8 afișări
Imaginea articolului Năstase crede că Băsescu va scoate PSD şi pe Boc drept "ţapi ispăşitori"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, că se aşteaptă ca, în discursul pe care-l va ţine în Parlament în 9 martie, preşedintele Traian Băsescu să se disocieze de PSD şi de unii dintre membrii Executivului, "transferând către Guvern elementele de negativitate, deşi are responsabilitatea totală a acestui proiect".

"E clar că PSD va fi ţap ispăşitor, probabil alături de Emil Boc", a afirmat Năstase.

Întrebat ce anume îl determină să facă o astfel de afirmaţie, Năstase a spus: "Traian Băsescu a crezut că poate să separe cumva campania pentru prezidenţiale, în care să distrugă forţa de propulsare a unui candidat PSD prin preluarea la guvernare, de guvernarea în sine, care se realizează împreună cu PDL. Or, acum descoperă că problemele guvernării sunt foarte grave şi ele se întorc, prin rezultatele negative, către cel care a iniţiat acest proiect şi care este Traian Băsescu. (…) Emil Boc va rămâne cumva, probabil, unul dintre cei care vor plăti pentru guvernare. Pe de altă parte, PSD are o problemă de raportare la propriul său electorat şi o problemă de credibilitate în ceea ce priveşte relaţia cu un preşedinte pe care a vrut să-l suspende, care a fost considerat neconstituţional şi aşa mai departe".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a adăugat că, "în aceste condiţii, Traian Băsescu va trebui să se separe, să se departajeze cât mai mult de PSD pe de o parte şi, pe de altă parte, probabil, de unii dintre oamenii lui din PDL".

"Atunci (în 9 martie - n.r.) va începe acest proces de disociere şi anunţare a ţapilor ispăşitori şi acest proces va continua în săptămânile şi lunile următoare. Aşa cred eu. S-ar putea să mă înşel, dar vom vedea", a conchis Adrian Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici