Năstase: Desemnarea viitorului premier va depinde de o eventuală alianţă politică

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că desemnarea viitorului prim-ministru după alegerile prezidenţiale va depinde de o eventuală alianţă politică şi de modul în care aceasta îşi va repartiza posturile.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Desemnarea viitorului premier va depinde de o eventuală alianţă politică

Năstase: Desemnarea viitorului premier va depinde de o eventuală alianţă politică (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"O desemnare de prim-ministru va depinde foarte mult de o eventuală alianţă politică, de felul în care alianţa respectivă îşi va repartiza nişte posturi. Dacă unul dintre membrii alianţei câştigă postul de preşedinte, celălalt va dori cel de prim-ministru. În funcţie de aceste elemente, probabil, vom discuta, dacă va fi cazul", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Adrian Năstase.

Întrebat dacă ar dori să fie numit premier, Năstase a spus că ar fi dispus să participe la "un anumit efort", dar nu neapărat din această funcţie.

"În ceea ce mă priveşte, având experienţa de premier, sunt conştient că va fi nevoie de o echipă puternică. Voi fi oricând dispus să particip la un anumit efort, nu ştiu dacă, neapărat, ca prim-ministru, şi nici nu ştiu dacă acest lucru ar fi dorit de unii dintre colegii mei, dar ne îndreptăm spre o situaţie în care, în măsura în care preşedintele va fi cel care va lua act de majorităţile din Parlament, ar putea să apară candidaturi interesante", a adăugat preşedintele CN al PSD.

Acesta a precizat că unele candidaturi "ar putea fi candidaturi de tip Iohannis, soluţii de compromis, sau ar putea să fie pe o negociere bilaterală, o contrapondere pentru partidul care ar avea postul de preşedinte".

Adrian Năstase a spus că negocierile vor trebui să ţină seama de locurile din Parlament, "de ceea ce se întâmplă acolo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici