Năstase, "încurajat" de rezultatele din 2004 să candideze din nou la preşedinţia României

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că se simte "încurajat" să candideze din nou în 2009 la preşedinţia României datorită celor aproape cinci milioane de voturi primite la alegerile din 2004 şi spune că se va consulta cu colegii din PSD înainte de a decide asupra unei eventuale candidaturi.

12 afișări
Imaginea articolului Năstase, "încurajat" de rezultatele din 2004 să candideze din nou la preşedinţia României

Năstase, "încurajat" de rezultatele din 2004 să candideze din nou la preşedinţia României

Năstase a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că PSD trebuie să facă "cu înţelepciune", "printr-o evaluare rece" şi ţinând cont de configuraţia viitorului Parlament şi a viitorului Guvern, o analiză privind alegerea în ceea ce priveşte candidatul partidului în 2009 pentru funcţia de preşedinte al României.

Năstase a spus că PSD are o şansă "extraordinară" să-l "răzbune" pe Traian Băsescu, dacă Partidul Social Democrat învinge PDL la alegerile parlamentare, după care trebuie făcută o asemenea analiză.

"Noi avem acum o şansă extraordinară, datorită faptului că PDL l-a umilit pe Traian Băsescu, după cum a reieşit în ultimele zile, putem să-l răzbunăm pe Traian Băsescu câştigând în faţa PDL aici, în Prahova. Cred că este o misiune importantă. Şi, după ce vom fi parcurs această etapă importantă şi necesară, aceea a alegerilor parlamentare, cu înţelepciune, printr-o evaluare rece şi în acelaşi timp ţinând seama de configuraţia viitoare a Parlamentului, de formula viitoare a Guvernului, vom putea să gândim care este cea mai bună formulă de a bloca un al doilea mandat pentru Traian Băsescu", a spus Năstase.

Întrebat dacă îşi doreşte să candideze din nou la alegerile din anul 2009 pentru funcţia de preşedinte al României, Năstase a răspuns: "Am să reamintesc faptul că şi în 2004 am candidat la alegerile prezidenţiale în urma unei autoevaluări şi în urma sprijinului pe care l-am primit din partea colegilor şi faptul că atunci am primit aproape cinci milioane de voturi, în mod evident, a reprezentat şi reprezintă şi acum o foarte mare încurajare".

Acesta a adăugat că va face o viitoare evaluare în ceea ce priveşte o eventuală candidatură nu privindu-se în oglindă, ci consultându-se cu colegii de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici