Năstase: Interesul naţional este ca alegerile să nu fie contestate

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, că primul element important al interesului naţional al României, în acest moment, este să se asigure stabilitatea politică, iar o condiţie pentru aceasta este ca rezultatul alegerilor prezidenţiale să nu fie contestat.

17 afișări
Imaginea articolului Năstase: Interesul naţional este ca alegerile să nu fie contestate

Năstase: Interesul naţional este ca alegerile să nu fie contestate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cred că primul element important este să asigurăm stabilitate politică. Alegerile trebuie să se încheie necontestat, fără a fi contestate din punctul de vedere al rezultatului, pentru a nu genera alte valuri în exterior, de lipsă de încredere. Apoi - foarte rapid, stabilirea, crearea, nominalizarea şi apoi aprobarea Guvernului în Parlament. Apoi, clarificarea raporturilor cu FMI, în condiţiile iniţiale, pentru că nu cred că se pune problema de a se renegocia acest acord", a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, Năstase.

Acesta a precizat că el, personal, crede că acordul cu FMI a fost prost negociat, însă a opinat că România nu îşi poate permite, în acest moment, să îl renegocieze "în mod fundamental".

"Eu cred că a fost prost negociat, asta e altceva, dar acum nu cred că ne putem permite să îl renegociem, sau nu în mod fundamental. A patra chestiune - cred că partidele vor trebui să îşi asigure o viaţă autonomă şi să caute să pregătească noi echipe pentru viitoarele guvernări. Observ oarecum că, în momentul de faţă, aproape toate partidele lucrează cu cei care au fost deja în guvernări anterioare, partidele nu sunt suficient de mult pepiniere pentru noi cadre pentru viaţa politică şi asta e un lucru rău. În plan extern, în cazul în care Mircea Geoană va câştiga - şi sper să se întâmple aşa - el are multă experienţă din acest punct de vedere şi eu cred că dimensiunea externă va fi o domninantă a vieţii publice şi a activităţii prezidenţiale", a adăugat Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici