Năstase nu votează la referendum

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, scrie, pe blogul său, că va vota, "cu mare plăcere, împotriva lui Traian Băsescu, pentru Mircea Geoană", dar că nu va vota la referendum şi îi sfătuieşte pe toţi cei care s-au săturat de "jocurile murdare" ale lui Băsescu să facă la fel.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase nu votează la referendum

Năstase: Nu votez la referendum, toţi cei care s-au săturat de abuzurile lui Băsescu să facă la fel (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Care sunt motivele pentru care voi vota, cu mare plăcere, împotriva lui Traian Băsescu, pentru Mircea Geoană, ştiţi deja. Ce vreau să repet nu e legat de alegeri, ci de referendum. Adică despre acel eveniment inventat de Băsescu pentru a deturna campania electorală. Datorită acestei «găselniţe», Băsescu a evitat orice dezbatere serioasă în campania pentru prezidenţiale", scrie Năstase pe blog.

El precizează că, în faţa acestei "înşelătorii" pe care o face Traian Băsescu, poziţia sa nu poate fi decât una singură: nu va participa la "această mascaradă".

"Nu mă voi înregistra ca prezent la referendum, nu voi lua cele două buletine de vot. Îi sfătuiesc pe toţi cei care gândesc la fel, pe toţi cei care s-au săturat de abuzurile, de prefăcătoria şi de jocurile murdare ale lui Traian Băsescu să facă acelaşi lucru - să nu participe la referendumul-jucărie al preşedintelui-jucător", îndeamnă Adrian Năstase.

El precizează că nu descurajează participarea electorală.

"Dimpotrivă, consider că trebuie să participăm cât mai mulţi la alegerile prezidenţiale. O democraţie sănătoasă se bazează pe cetăţeni activi. Dar nu putem legitima prin vot o idee care mistifică sensul suveranităţii populare. Nu aşa se rezolvă problema funcţionării eficiente a Parlamentului şi a instituţiilor statului", mai scrie Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici