Năstase : PSD va trebui să găsească o soluţie la guvernarea pe datorie inventată de PNL

Preşedintele consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, după şedinţa departamentelor PSD, că social-democraţii trebuie să găsească, dacă vor ajunge la guvernare, o soluţie pentru guvernarea pe datorie inventată de PNL.

15 afișări
Imaginea articolului Năstase : PSD va trebui să găsească o soluţie la guvernarea pe datorie inventată de PNL

Năstase : PSD va trebui să găsească o soluţie la guvernarea pe datorie inventată de PNL (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a spus că PSD trebuie să propună o ofertă socială care să identifice partidul, în condiţiile în care PNL "încearcă să dea lecţii" social-democraţilor în ceea ce priveşte măsurile sociale luate de Guvern.

"Am impresia că PNL nu face decât să copieze ce am făcut noi în guvernarea PSD 2000-2004, construind o economie puternică şi propunând proiecte sociale pe baza creşterii economice", a afirmat el.

Năstase a spus că PSD, dacă va ajunge la guvernare, va trebui să găsească soluţii la "o guvernare pe datorie, inventată de PNL" şi să ţină seama de faptul că actuala guvernare a întins prea mult "cusăturile economiei".

Departamentele PSD au stabilit, marţi, principalele puncte ale ofeertei de guvernare, care va fi supusă validării Congresului extraordinar din 27 septembrie.

De asemenea, liderii PSD au stabilit ca mesajele partidului să fie comunicate în mod unitar de câte un singur comunicator pentru un domeniu.

Aceşti comunicatori respectă o posibilă schemă a unui ipotetic Guvern PSD, aşa cum a fost el vehiculat, informal, de unii lideri ai partidului.

Astfel, Victor Ponta va asigura comunicarea în ceea ce priveşte problemele din justiţie, Cristian Diaconescu – pe apărare, Titus Corlăţean – probleme externe şi Uniunea Europeană, Ilie Sârbu – agricultură, Marian Sârbu – protecţie socială, Liviu Dragnea – administraţie şi interne, Constantin Niţă şi Marian Iancu – economie şi industrii, Ecaterina Andronescu – educaţie.

Numele acestor comunicatori a fost făcut public, la finalul şedinţei departamentelor PSD, de vicepreşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici