Năstase: Vina aparţine lui Băsescu; Boc nu a interpretat corect partitura

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, înaintea Comitetului Strategic, că vina pentru eventuala rupere a coaliţiei îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, remanierea lui Nica fiind un ordin al acestuia către premier, care "nu a interpretat corect partitura" .

17 afișări
Imaginea articolului Năstase: Vina aparţine lui Băsescu; Boc nu a interpretat corect partitura

Năstase: Vina aparţine lui Băsescu; Boc nu a interpretat corect partitura (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Năstase a afirmat că anunţurile nuanţate ale premierului Emil Boc legate de remanierea lui Dan Nica de la MAI şi posibilul interimar arată că "Boc a scos coaliţia din priză şi acum nu mai găseşte instrucţiunile să bage la loc ştecherul".

Adrian Năstase a spus că anunţul lui Boc privind remanierea lui Nica a fost o eroare şi a apreciat că vina pentru această "demontare" a coaliţiei îi aparţine lui Traian Băsescu.

"I-a dat un ordin foarte clar lui Emil Boc, care nici măcar nu a ştiut să interpreteze corect partitura. E jenant", a adăugat el.

Fostul lider al PSD a afirmat că scandalul legat de remanierea lui Nica a fost gândit doar pentru a-i uşura lui Băsescu numărătoarea voturilor.

"Deci e un specialist în fraudă, cel puţin din punct de vedere moral. Încearcă acum să realizeze şi pe teren ceea ce atunci (în 2004 - n.r.) a realizat prin manipulare", a adăugat Năstase.

El a mai spus că PSD "nu este la cheremul lui Emil Boc", referindu-se la afirmaţia de marţi dimineaţă a premierului privind desemnarea din partea PSD a unui interimar la MAI în locul lui Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici