Năstase: Vizita lui Băsescu la Guvern, umilire a PSD

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că vizita lui Traian Băsescu la Guvern a reprezentat o acţiune de umilire a PSD, care nu a fost informat de această intenţie, el apreciind că nu crede că în acest mod se va putea continua pe termen lung.

30 afișări
Imaginea articolului Năstase: Vizita lui Băsescu la Guvern, umilire a PSD

Năstase: Vizita lui Băsescu la Guvern, umilire a PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Mi se pare inadmisibil ca miniştrii noştri, şi noi ca partid, să nu fim informaţi despre intenţia eventuală a premierului de a-l invita pe Traian Băsescu să-şi ţină speech-urile în faţa camerelor de televiziune la Guvern. Cred că este vorba de o acţiune de umilire a partenerului de guvernare. Nu cred că în felul acesta se poate continua pe termen lung", a subliniat Năstase.

Solicitat să explice ce însemnă că nu se mai poate continua pe termen lung şi dacă se referă la ieşirea de la guvernare a PSD, Năstase a precizat: "Asta e părerea mea. Dar sigur că sunt subiectiv, pentru că ceea ce se întâmplă confirmă pas cu pas ceea ce am spus eu de la început despre felul în care se va purta Traian Băsescu cu acest Guvern de tranziţie".

Năstase a mai adăugat că vizita lui Băsescu la Guvern a fost un fel de conferinţă de presă pe care, în loc să o ţină la Cotroceni, a ţinut-o la Guvern, luându-şi ca decor Guvernul şi a arătat că i se pare "absolut inadmisibil" acest lucru.

El s-a referit la felul în care Traian Băsescu a "ţintit" spre anumite segmente fără să ţină seama de aspectele concrete.

"Mă refer la Educaţie. Traian Băsescu ştia foarte bine că au fost tăiate în permanenţă resursele pentru Educaţie şi că programa şcolară nu putea fi schimbată în mijlocul anului şi că urma în iunie să fie modificată programa şcolară, dar pentru începutul anului viitor. Aceste chestiuni arată de fapt reaua-credinţă a lui Traian Băsescu, dar pe mine, oricum, lucrul acesta nu mă miră", a spus Năstase.

El a subliniat că vizita lui Băsescu la Guvern reprezintă "o modalitate de manipulare".

"Este o modaliate de manipulare. Dacă dorea o discuţie cu membrii Guvernului, făcea o discuţie în care se informa, că nu cred că le ştie pe toate, de la păpădie şi Herodot până la problemele legate de sănătate sau agricultură. Felul ăsta de a te raporta fără dialog, dând doar sentinţe şi acuzând public pe stadion unii sau alţii dintre partenerii de guvernare este incorect", a conchis Năstase.

Preşedintele României a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici