- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.09.2024, 18:41)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Negrescu, despre bugetul UE: Au fost adăugat priorităţi noi, dar resursele bugetare sunt aceleaşi
„Uniunea Europeană are nevoie de disciplină bugetară în anii care urmează pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă. În ultimii ani am adăugat priorităţi noi, dar resursele bugetare sunt aceleaşi”, afirmă vicepreşedintele Parlamentului European, eurodeputatul PSD Victor Negrescu.
Urmărește
122 afișări
Negrescu, despre bugetul UE: Au fost adăugat priorităţi noi, dar resursele bugetare sunt aceleaşi
Vicepreşedintele Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu, trage un puternic semnal de alarmă privind inconsistenţele din bugetul UE şi resursele financiare insuficiente care pot genera noi taxe sau împrumuturi europene, cu ocazia prezentării documentului de lucru pe care l-a coordonat în calitate de negociator-şef al legislativului european privind bugetul UE pentru anul 2025.
„Uniunea Europeană are nevoie de disciplină bugetară în anii care urmează pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă. În ultimii ani am adăugat priorităţi noi, dar resursele bugetare sunt aceleaşi. De exemplu, anul acesta veniturile din taxele vamale au scăzut cu 18,3% (4,5 miliarde de euro), iar TVA-ul cu circa 50 de milioane de euro, faţă de cifrele prognozate”, explică negociatorul-şef al Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk este pe cale să devină primul triliardar din lume până în 2027
-
Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025
-
Ursula von der Leyen va prezenta miercuri Parlamentului echipa sa de comisari europeni, în ciuda provocărilor privind egalitatea de gen
-
Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcţia de premier al Franţei
El aminteşte că sunt cinci state membre care au reduceri la contribuţia naţională ce cresc cu rata inflaţiei deşi tocmai această inflaţie generează costuri suplimentare pentru UE.
„Chiar dacă UE are nevoie astăzi de minim 2,5 miliarde în plus pentru anul viitor, returnăm anul acesta statelor membre aproape 633 milioane de euro din propria lor contribuţie şi plătim dobânzi anul viitor de peste 5,156 miliarde de euro. În contextul prezentării documentului de lucru cu privire la bugetul UE pentru anul viitor, care marchează începutul negocierilor din Parlamentul European, am tras un puternic semnal de alarmă privind inconsistenţele din bugetul UE şi resursele financiare insuficiente pentru nevoile actuale. Consecinţa acestei practici bugetare poate conduce la apariţia de noi taxe europene, la creşterea contribuţiei statelor membre sau la contractarea de noi împrumuturi europene cu dobânzi mult mai dezavantajoase”, încheie Negrescu.
Propunerea Comisiei Europene privind bugetul european pentru anul 2025 conţine 190,5 miliarde de euro în credite de angajament şi 142,6 miliarde de euro în plăţi.
Poziţia Parlamentului European privind bugetul UE urmează să fie adoptată în luna octombrie iar bugetul final pentru 2025 va fi adoptat la sfârşitul lunii noiembrie, după o perioadă de trei săptămâni de conciliere între instituţiile europene.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Tu bei matcha? Băutura japoneză are mai multe beneficii asupra sănătății fizice și cognitive
Citește pe www.zf.ro: Shaormeria din România care vinde de 62 de milioane de euro. A devenit o senzaţie imediat de la lansare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum schimbă incursiunea Ucrainei în Kursk dinamica războiului? Șefii CIA și MI6 dezvăluie că în 2022 se punea problema utilizării armelor nucleare
Shaormeria din România care vinde de 62 de milioane de euro. A devenit o senzaţie imediat de la lansare
Cine este femeia care tocmai a devenit cea mai bogată din lume, cu avere de aproape 90 de miliarde de dolari. De ce a surclasat-o pe cea care deţinea anterior această poziţie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
PROSPORT.RO
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată pentru toamna 2024 în România: Caniculă, ninsori și „freezing rain”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe