Nicolae Ciucă, discuţii cu Olaf Scholz despre Schengen, extinderea UE şi Republica Moldova

  • Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz, la Palatul Victoria.
  • Cei doi oficiali au discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen, extinderea UE şi susţinerea Republicii Moldova.
331 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă, discuţii cu Olaf Scholz despre Schengen, extinderea UE şi Republica Moldova

„Prezenţa la Bucureşti a Cancelarului federal reflectă interesul ridicat al Germaniei pentru aprofundarea parteneriatului bilateral cu România, în spiritul relaţiei politico-diplomatice strategice, consistente şi pragmatice. În cadrul dialogului, cei doi demnitari au subliniat angajamentul pentru intensificarea relaţiei substanţiale româno-germane într-un cadru structurat, menit să ofere vizibilitate mai amplă relaţiei bilaterale şi proiectelor strategice de cooperare sectorială. Premierul Ciucă a exprimat aprecieri pentru susţinerea dinamică a Germaniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen. Îndeplinirea acestui obiectiv în cel mai scurt timp rămâne esenţială, în baza contribuţiei recunoscute a României la asigurarea securităţii interne a UE, iar demersurile şi coordonarea cu partenerii europeni pentru crearea condiţiilor favorabile acestui rezultat continuă foarte activ”, anunţă Executivul.

Potrivit sursei citate, din perspectiva oportunităţilor pentru aprofundarea cooperării economice şi sectoriale, prim-ministrul român a încurajat parteneriatele şi schimburile de experienţă în aria industrială şi tehnologica.

„Dinamica mediului de afaceri generează atractivitatea acestuia pentru noi investiţii, mai ales în sectoare precum cel energetic, alimentar şi digital, care au un potenţial semnificativ în România. Cei doi demnitari au confirmat importanţa continuării procesului de extindere a Uniunii Europene şi îndeplinirea angajamentelor faţă de Balcanii de Vest. Totodată, aceştia au exprimat susţinerea fermă pentru continuarea sprijinului politic şi financiar consistent orientat spre consolidarea rezilienţei şi a securităţii Republicii Moldova. De asemenea, părţile au abordat şi dinamica cooperării în cadrul formatelor regionale europene precum Iniţiativa celor Trei Mări (I3M). Prim-ministrul Ciucă s-a referit la oportunităţile de participare la investiţii în proiectele dezvoltate în cadrul Iniţiativei şi a amintit găzduirea Forumului de Afaceri I3M la Bucureşti, la 7 septembrie”, se precizează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici