Nicuşor Dan: Bucureştenii au primit cei mai puţini bani de la Guvern pentru consumul de gaz / El spune că Bucureştiul este „vitregit”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan spune că bucureştenii au primit, în sezonul 2021-2022, cei mai puţini bani, dintre toţi românii, din partea Guvernului prin schemele de compensare pentru consumul de gaze naturale.

211 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Bucureştenii au primit cei mai puţini bani de la Guvern pentru consumul de gaz / El spune că Bucureştiul este „vitregit”

Nicuşor Dan: Bucureştenii au primit cei mai puţini bani de la Guvern pentru consumul de gaz / El spune că Bucureştiul este „vitregit”

Potrivit primarului general, doar 28,21 de lei per locuinţă a alocat Executivul iarna trecută pentru municipiul Bucureşti.

„Spre comparaţie, oraşul Călăraşi a primit 4.417 lei, adică de 156 de ori mai mult decât Capitala, Drobeta Turnu Severin 2.281 lei (de 80 de ori mai mult), iar Odorheiu Secuiesc 1.797 lei (de 63 de ori mai mult). Am prezentat aleatoriu câteva exemple din tabel, însă cifrele arată mai clar decât o pot spune cuvintele cât de mare este discrepanţa între sumele primite de alte oraşe faţă de cele alocate Bucureştiului. Toate cifrele din tabel sunt oficiale şi sunt extrase din hotărâri de Guvern şi ordine de ministru”, susţine Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

El spune că Bucureştiul este „vitregit” şi că Guvernul ar trebui să cunoască şi situaţia datoriilor.

„Poate cu aceste cifre în faţă, domnul Marcel Ciolacu o să vadă că Bucureştiul a fost şi este vitregit. Situaţia datoriilor la termie ar fi trebuit să fie şi ea cunoscută la Guvern pentru că eu vorbesc despre asta încă din octombrie anul trecut. Pot însă oricând să fac coaliţiei de guvernare o prezentare a situaţiei din termie de la nivelul Capitalei”, mai spune primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nicuşor dan,
gaz,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici