Nicuşor Dan, preşedintele USR: Cioloş să prezinte programul său şi partidele să-l sprijine pentru un nou mandat

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că Dacian Cioloş ar trebui să prezinte ''proiectele sale de continuare'', iar partidele care împărtăşesc ''aceeaşi idee de dezvoltare a României'' să se pronunţe pentru susţinerea sa în fruntea Guvernului şi după alegeri.

671 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, preşedintele USR: Cioloş să prezinte programul său şi partidele să-l sprijine pentru un nou mandat

Uniunea Salvaţi România: Cioloş să prezinte programul său şi partidele să-l sprijine pentru un nou mandat

''Cred că mersul logic al lucrurilor este ca domnul Cioloş să vină cu proiectele dumnealui de continuare şi anumite partide care au aceeaşi idee de dezvoltare a României în continuare să-l susţină declarativ în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru după alegeri. Cred că invers, şi a spus-o şi domnul Cioloş imediat după, nu este foarte fezabil, dumnealui s-a angajat să guverneze pe perioada aceasta limitată şi nu cred că ar fi potrivit'', a afirmat Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai spus că din sondajele făcute inclusiv de formaţiunea sa rezultă că mulţi români se aşteaptă ca Cioloş ''să continue în fruntea Guvernului''. ''Eu cred că domnul Cioloş are o importantă încredere populară pe care o vedem în sondaje, inclusiv sondajul pe care l-am prezentat noi duminică. Cred că mulţi români au văzut în dumnealui o speranţă de schimbare şi prin asta mulţi români aşteaptă ca dumnealui să continue în fruntea Guvernului'', a argumentat liderul USR.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca mai mulţi miniştri ai actualului Guvern să candideze la alegerile parlamentare pe listele USR, Nicuşor Dan a precizat că încă poartă discuţii cu mai mulţi membri ai cabinetului, printre care Dragoş Pîslaru, Cristian Ghinea şi Vlad Voiculescu.

''Domnul Dragoş Pâslaru este interesat să vină la noi şi este într-un dubiu dacă poate în momentul ăsta să plece din minister. Mai sunt câteva persoane din Guvern, miniştri şi secretari de stat, cu care suntem în dialog şi decizia în ceea ce îi priveşte şi listele noastre de candidaţi le veţi afla pe 20 octombrie'', a anunţat liderul USR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici